×

`New skin` toner

647

A toner formulated with ingredients that help revitalise the complexion, improve skin tone, help remove impurities and diminish blemishes, strengthen the skin's protective barrier, with anti-acne and moisturising properties.

Formula: 50224 Difficulty level: beginner Shelf lifemin 3 months pH optimal: 5.0-5.5

Phase Ingredients Total 100 gr
A Plain water 45 gr
A Manjistha powder 5 gr
B Plain water 47 gr
B Rose water 25 gr
B Pure-Polis 2 gr
B Hyaluronic acid OLIGO 0,4 gr
B Cosgard 0,6 gr

1. In a first step the manjistha macerate is prepared: in a jar or jar with a lid the ingredients of phase A are mixed and left to macerate for 24 hours. Filter and leave to settle for 2-3 hours. The result is about 25 g of macerate.

2. Add the ingredients of phase B to the macerate and mix well. Transfer the solution to the dedicated container.

A toner formulated with ingredients that help revitalize the complexion, improve skin tone, help remove impurities and diminish blemishes, strengthen the skin's protective barrier, with anti-acne and moisturizing properties. Apply once or twice a day after cleansing the face.

Related products
Ingredients
"0"
(13)
Size

Traditionally used in Ayurveda being particularly rich in active principles finds application in formulating cosmetic products that helps support healthy skin, with an improved skin tone and a clear complexion....

€2.91
"0"
(111)
Size

The strong and intensive flowery scent makes it a unique and distinguishable hydrosol highly regarded in cosmetic and aromatherapy applications. Recognized for its toning, mildly astringent, regenerative and...

€3.87
"0"
(9)
Size

Biomimetic multifunctional active ingredient titrated in polyphenols, obtained through a high efficiency process, specifically developed for cosmetic applications, used in anti-acne, anti-odor, sebum regulation,...

€2.67
"0"
(36)
Size

Regarded as an ideal natural moisturizer factor and widely used in cosmetics, being suitable for different skins, climates and environments. Oligo type with its very low molecular weight, has functions like...

€2.69
"0"
(119)
Size

Ecocert and Cosmos approved broad spectrum preservative, well accepted in a wide range of personal care products, suitable for skin care, body care, make-up, hair care formulations.

€2.05
Materials
"0"
(8)

A washable plastic filter with dense sieve, suitable for filtering various herbal, aqueous, oily, glycerin or alcohol-based infusions and macerates. 

€1.49
15 Opinions
 • Raluca R.

  Raluca R. 07/04/2021

  Bună ziua.
  Dacă aleg să prepar un toner simplu, combinând 2 ape florale (lavandă și trandafiri) dacă nu adaug Cosgard, termenul de valabilitate ar fi de 6 luni sau mai mult?
  Văzusem în comerț un astfel de produs bio.
  Ce alte ingrediente mai pot adăuga fără să fie necesară conservarea cu Cosgard?
  Mulțumesc!

  • Elemental

   Elemental 07/05/2021

   Bună ziua! Un amestec de două sau mai multe ape florale nu necesită conservare, recomandăm însă utilizarea în termen de până la 3 luni. Pentru conservare puteți folosi și Extract concentrat de sâmburi de grapefruit sau Soft-dermo complex. Toate cele bune!

 • Ana

  Ana 12/23/2020

  Se poate adauga uree daca da in ce cantitate?? Si in locul apei ca nu am nici un fel pot inlocui cu extract de castravete??

 • Maria

  Maria 10/12/2020

  Buna ziua, am o intrebare despre Formula: 39113 , as vrea sa adaug gel de aloe vera in locul la o parte din apa plata, pot adauga in procent de 20%? Iar procentul celorlalte ingrediente ramane acelasi? (Pentru un ten cu acnee vulgara cu comedoane). Va multumesc mult!

  • Elemental

   Elemental 10/13/2020

   Bună ziua! Da,puteți face modificările propuse, fără modificări la procentul celorlalte ingrediente. Succes!

 • Noemi

  Noemi 06/08/2020

  Buna ziua ! Imi puteti spune va rog daca in loc de cosgard, pot folosi complex dermasoft,si in ce procentaj ? De asemenea, imi puteti spune extractul de propolis, ce procent de propolis are? Am o solutie asemanatoare cu o concentratie de 60% propolis, si as dori sa stiu cum sa ajustez sa il pot folosi in reteta ! Va multumesc frumos !

  • Elemental

   Elemental 06/09/2020

   Bună ziua! Puteți folosi Dermosoft în loc de Cosgard, caz în care dozajul necesar este de 4% și pH-ul final al tonerului trebuie să fie de cel mult 5,5. Extractul de propolis din gama noastră este unul dezvoltat special pentru cosmetică, este titrat în polifenoli și biomimetic, nu putem recomanda înlocuirea acestuia cu un extract ce are altă compoziție. Toate cele bune!

 • bianca

  bianca 05/16/2020

  Buna ziua, Se poate inlocui cosgard cu extractul din sâmburi de grapefruit ?

  • Elemental

   Elemental 05/18/2020

   Bună ziua! În principiu da, formula nu conține ingrediente incompatibile, dar noi nu am testat-o cu alt conservant.

 • Alexandra

  Alexandra 05/09/2020

  Bună seara! Se poate utiliza maceratul de mimoză ca substitut pentru cel de manjistha? De asemenea, se poate înlocui acidul hialuronic Oligo cu varianta HMW? Vă mulțumesc

  • Elemental

   Elemental 05/11/2020

   Bună ziua! Puteți folosi macerat de mimoză în locul celui de manjistha, este o alegere bună. În ce privește înlocuirea acidului hialuronic Oligo, trebuie ținut cont de faptul că varianta HMW are efect gelifiant, și astfel se obține o soluție mai vâscoasă, pentru care nu este potrivită pompița tip spray. Toate cele bune!

 • Danut R.

  Danut R. 04/21/2020

  Buna ziua. Apa florala de trandafiri cu ce se poate inlocui? Se poate completa cu un pic de gel de aloe vera si alantoina? Cam ce proportii recomandati? O zi buna.

  • Elemental

   Elemental 04/22/2020

   Bună ziua! Puteți folosi și altă apă florală, la alegere. Formula se poate îmbogăți cu gel aloe vera și alantoină, recomandăm 10% respectiv 0,5%, ajustând corespunzător dozajul apei din faza B. Succes!

 • Rodica T.

  Rodica T. 01/12/2020

  Buna seara!Cu ce se poate de inlocuit acidul hialuronic oligo?

  • Elemental

   Elemental 01/13/2020

   Bună ziua! Înlocuitor cu aceleași proprietăți nu putem recomanda, dar practic tonerul se poate prepara și fără acest ingredient. Puteți eventual utiliza un ingredient hidratant cum ar fi panthenol 0,5-1% sau glicerină 2-3%.

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in