unknown
×

Solid face cleanser

2067

For gentle skin cleansing, it is soap-free and does not dry out the skin, forms a creamy lather and leaves the skin smooth, clean and velvety soft.

Formula: 32801 Difficulty level: medium Shelf life: min 6 months pH optimal: -

Phase Ingredients Dosage % Total 50 gr
A Coconut oil 10 5 gr
A Stearic acid 10 5 gr
A SCI Surfactant  55 27,5 gr
A Coco-betain Surfactant  10 5 gr
A Distilled water 10 5 gr
A Red soap colour(optional) 1 drop*
B Aromatic Strawberry extract 3 1,5 gr
B Natural fragrance oil Aloe Bamboo  2 1 gr

*Very little dye is needed to achieve a light pink colour. We suggest diluting a single drop in a larger amount of water, of which then use as much as needed.

1. Heat the ingredients of phase A in a heatproof glass on a water bath. Stir slowly, thoroughly, in the meantime. When a homogeneous paste has formed, remove from heat.

2. Add the ingredients from phase B to phase A and mix well.

3. Quickly transfer the mixture to a soap mould and smooth the surface well.

4. Leave to harden on a flat surface for at least 4 hours. Remove the bar from the mold and place on a towel or rack to dry. After 48 hours it can be used.

The result is a gentle skin cleansing product, it is soap-free and does not dry out the skin, forms a creamy lather and leaves the skin smooth, clean and velvety soft

Related products
Ingredients
"0"
(127)
Size
Product available with different options

With its adorable aroma and scent, this virgin exotic oil is quite versatile. Provides multiple key benefits for healthy looking skin, hair and nails. Provides moisture, protection, nourishment, soothing, comfort.

€2.61
"0"
(24)
Size

A fatty acid that occurs naturally in vegetable butters. It is used used to thicken and stabilize formulations in a variety of products like lotion bars, creams, balms, salves, sticks, soaps and candles.

€2.01
"0"
(61)
Size

Highly concentrated amphoteric surfactant with excellent foaming and cleaning properties, high purity. Very gentle to skin, gives mildness to formulations. Can be used in all kind of toiletries, oral care...

€3.02
"0"
(47)
Size

A coconut derived surfactant with high foaming performance and extreme mildness, suited for use in a variety of cleansing personal care products for skin and hair including solid bars, imparts a luxurious, silky skin...

€3.44
Materials
"0"
(9)

Silicone mold for cold process soaps, melt & pour soaps, solid shampoos, lotion bars, and more. 8 Cavity with 40-50 g capacity each.

€3.00
"0"
(22)
Size

Rich, vivid red, for hues from true bright red to pale rose. It is a water-based dye, especially recommended for coloring soaps, it can also be used in cosmetics.

€3.44
25 Opinions
 • Claudia Olaru

  Claudia Olaru 06/04/2023

  se poate introduce 1% acid kojic in aceasta formula?
  multumesc !
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 06/12/2023

   Bună ziua Claudia,
   Acidul kojic are efect doar în produsele fără clătire. În produsele cu clătire, chiar dacă s-ar putea introduce, acidul kojic nu are efectul scontat.
   Toate cele bune! .
 • Andrea P.

  Andrea P. 12/01/2022

  Buna ziua!
  Se pot folosi in loc de fazele B, cele doua parfumante, ulei esential?
  Daca da, ce cantitate?
  Va multumesc!
 • Mihaela

  Mihaela 12/16/2020

  Buna ziua! In legatura cu aceasta reteta, pastrand aceleasi ingrediente, as vrea sa modific putin procentele astfel incat sa imi iasa un cleanser care nu se intareste atat de tare, sa pot sa il pun intr-o cutie de creme si sa il iau cu degetele si sa il pun pe fata. Ce procent ar trebui sa modific la ce ingredient ca sa imi iasa altfel de consistenta. Precizez ca fac un experiment, nu ma deranjeaza daca nu imi va iesi cum am vrut.
  Va multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 12/16/2020

   Bună ziua! Sugerăm să eliminați acidul stearic din rețetă și să măriți corespunzător dozajul uleiului de cocos. Dacă nu va ieși suficient de moale atunci va trebui mărit dozajul apei, caz în care va fi nevoie și de un conservant. Succes!

   • Mihaela

    Mihaela 12/16/2020

    Va multumesc!

 • Sat S.

  Sat S. 11/18/2018

  Tensida SCI se pare ca trebuie trecuta prin rasnita , altfel nu se topeste . Daca se face cantitate mare , este foarte incomod, mai ales ca acel praf se ridica foarte usor si devine iritant pt caile respiratorii chiar si cu masca , manusi, ochelari . Este greu sa se rasneasca cate 100g pe rand , cand se ridica capacul de la rasnita se ridica mult praf in incapere . Voiam sa va intreb daca aduceti cumva o varianta mai usor de folosit pentru cantitati mari. Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/19/2018

   Da, ştim că e mai dificil de lucrat cu această variantă, dar din păcate nu se mai fabrică varianta veche cu granule mărunte. Suntem în căutarea unui alt producător, încercăm cât mai repede să rezolvăm acest inconvenient. O zi uşoară!

 • Sat S.

  Sat S. 11/13/2018

  Buna ziua! Daca as dori sa aiba si un efect conditionator , sa meraga si la un par uscat dar si la unul gras , pot adauga Varisoft 6%? Prefer aceasta reteta si nu cele pt sampoane pt ca as dori sa evit SCS, care se pare ca este iritant pt unele persoane. Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/14/2018

   Bună ziua! Se poate include Varisoft, scadeți corespunzător dozajul la acidul stearic. Poate va ieși ceva mai moale calupul, nu am testat. Succes!

 • Bianca

  Bianca 11/05/2018

  Bună ziua! As putea pune ulei caprilis in locul uleiului de cocos? Influenteaza consistența produsului? Mulțumesc anticipat!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/05/2018

   Bună ziua, Bianca! Se poate face înlocuirea, nu influențează semnificativ consistența produsului. Toate cele bune!

 • Ramona

  Ramona 09/04/2018

  Bună ziua. Aș vrea să întreb dacă se poate renunța la tensida de cocos sau dacă îl pot înlocui cu altceva. Aici în Grecia nu este în formă de pudră numai lichida. Va mulțumesc și felicitări pt rețetele nemaipomenite!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 09/04/2018

   Bună ziua. Se mai poate folosi în principiu și SLSA, dacă aveți dispoziție. Numai bine!

   • Ramona

    Ramona 09/05/2018

    Multumesc! Da am și SLSA și SCS. Care ar fi cel mai bun și natural pentru faţă?

 • Hegedüs Gabriella

  Hegedüs Gabriella 06/15/2018

  Ennek a receptnek
  az alacsony víztartalma miatt gondolom nem lehet folyèkony Tenziddel helyettesíteni a port igaz? Mivel ha jól gondolom 15 gr folyèkony kellene. Ha nem így van javítsatok ki kèrlek. Köszönöm szépen.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 06/16/2018

   Így van, Gabriella, sajnos nem lehet folyèkony tenziddel helyettesíteni a port ebben a receptben. Szép napot!

 • Alina A.

  Alina A. 06/14/2018

  Am facut acest cleanser solid cu unele modificari: unt de mango in locul celui de cocos 10%, acid stearic 10%, tensida SCI 55%, tensida cocos 10%, apa 10%, extract aromatic pepene 3%, parfumant frezii 2%. MIroase foarte bine, persista, este cremos si face bine spuma. intrebarile sunt: care trebuie sa fie pH acestui cleanser si ce ar trebui sa schimb pentru a avea o duritate mai mare (se simte mai moale in palme).
  Multumesc si felicitari echipei! Mereu ma scoate din impas!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 06/15/2018

   Alina, nu am măsurat pH-ul acestei formule, dar estimativ este în zona optimă pentru piele - nu este alcalină. Pentru o duritate mai mare se poate mări dozajul acidului stearic (scăzând corespunzător uleiul) dar, din experiența noastră, cleanserul se mai întărește în zilele următoare după preparare. Mulțumim pentru aprecieri, numai bine!

 • Dobocan C.

  Dobocan C. 03/12/2018

  Buna seara!
  Am folosit si eu acești coloranti pentru sapunurile pe care le am facut,Dar in momentul in care le introduc în apă iese colorantul pe toată pielea ( nu rămâne pe piele,se spală).Ceva nu fac bine si va rog sa ma ajutati!
  Va multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 03/13/2018

   Bună ziua! Vă rugăm să ne scrieți prin rubrica de contact https://www.elemental.eu/ro... cu detalii pivind formula exactă a săpunului dvs și eventual câteva poze.

 • Marieta P.

  Marieta P. 02/08/2018

  Buna ziua !As vrea sa stiu daca se poate adauga in reteta pudra de amla sau de roze sau de coaja de portocale si in ce cantitate.Am tensida de cocos lichida cat ar trebui sa pun ?Va multumesc !O zi buna !

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 02/09/2018

   Bună ziua Marieta! Se poate adăuga atât pudră de amla cât și de coajă de portocale sau alte granule exfoliante, aproximativ 5-7 %, eventual ceva mai mult. Tensida de cocos lichidă o puteți folosi, pentru dozaj urmați indicațile din fișa tensidei de cocos pudră, și scadeți corespunzător cantitatea apei din rețetă. Numai bine!

 • sorina

  sorina 01/26/2018

  Buna ziua. In urma cu ceva ani, am descoperit site-ul dv. si am inceput sa prepar diverse retete. In cadrul acestora se regaseau cantitatile de pudre, lichide, etc masurate cu ajutorul linguritelor de inox, motiv pt. care le-am si achizitionat. De cel putin un an aceste specificatii nu se mai regasesc in cadrul retetelor, totul masurandu-se cu ajutorul cantarului de precizie.
  Intrebarea este: cum pot calcula gramajele pudrelor sau a lichidelor pe care multe retete le au in gr si nu in ml, folosind setul de lingurite? Sau au devenit o achizitie inutila si va trebui sa investesc si intr-un cantar?
  Intrebarea se refera la toate retetele, evident, insa m-am oprit aici pt ca doar ce am primit coletul cu pudre si nu stiu cum sa le cantaresc.
  Va multumesc si va doresc o dezvoltare cat mai buna, avand in vedere calitatea produselor si a retetelor pe care le furnizati.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 01/26/2018

   Bună ziua Sorina! Lingurițele de inox sunt utile în special pentru dozarea unor ingrediente în volum redus, cum ar fi pigmenții sau anumite active sub formă de pudră, și sunt mai puțin utile pentru a măsura ingrediente în volum mai mare de câțiva mililitri. Avem în continuare o serie de rețete ce dau și echivalența volumetrică, însă măsurarea ingredientelor cu ajutorul cântarului, în orice rețetă, este cea mai precisă metodă. Pe de altă parte, se poate face oricând echivalența volumetrică a unui ingredient, dacă se cunoaște densitatea acestuia, informația se regăsește de regulă în fișa de securitate atașată produsului pe site. Totuși, o mare parte din produse pot avea densitatea ușor variabilă în funcție de lot, și inclusiv din acest motiv am optat să specificăm dozajul în grame la rețete. Vă mulțumim pentru aprecieri și vă dorim toate cele bune!

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

WhatsApp

Whatsapp Chat customer support

(+36)70 590 2225

Leave us a message and we will get back to you as soon as possible, from 9:00 to 16:00 Monday to Friday EEST

Start WhatsApp Chat

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in