unknown
×

Gentle Cleansing bar

1845

A gentle yet effective soap-free hygiene product, it forms a rich, creamy lather that gently cleanses the skin, leaving it smooth and silky.

Formula: 5129 Difficulty level: beginner Shelf life: min 12 months

Phase Ingredients Dosage % Total 70 gr
A Ricin oil 10 7 gr
A Stearic acid 10 7 gr
A SCI Surfactant  54,7 38 gr
A Coco-betain Surfactant  10 7 gr
A Distilled water 10 7 gr
B Aromatic Apricot extract 3 2 gr
B Natural fragrance Cherry Blossom 2 1,4 gr
B Vitamin E 0,3 7 drops

1. Heat the ingredients of phase A in a heatproof glass on a water bath. Mix slowly and thoroughly in the meantime. When a smooth paste has formed, remove from heat.

2. Add the ingredients from phase B to phase A and mix well.

3. Quickly transfer the mixture to a soap mould and tap the surface well.

4. Leave to harden on a flat surface for at least 4 hours. Remove the mold from the mold and place on a towel or rack to dry. After 48 hours it can be used.

The result is a gentle but effective soap-free hygiene product that forms a rich creamy lather that gently cleanses the skin, leaving it smooth and velvety

Related products
Ingredients
"0"
(47)
Size

A coconut derived surfactant with high foaming performance and extreme mildness, suited for use in a variety of cleansing personal care products for skin and hair including solid bars, imparts a luxurious, silky skin...

€3.44
"0"
(24)
Size

A fatty acid that occurs naturally in vegetable butters. It is used used to thicken and stabilize formulations in a variety of products like lotion bars, creams, balms, salves, sticks, soaps and candles.

€2.01
"0"
(55)
Size

A much different oil than vegetable oils in general, it is very viscous and ultra moisturizing. Gives skin and hair a protective layer with shiny effect, nourishes and soothes skin, strengthens and promotes the growth...

€2.87
"0"
(61)
Size

Highly concentrated amphoteric surfactant with excellent foaming and cleaning properties, high purity. Very gentle to skin, gives mildness to formulations. Can be used in all kind of toiletries, oral care...

€3.02
"0"
(102)
Size

All natural active ingredient and antioxidant for skin and hair care preparations, effective antioxidant agent for plant oils, vegetable butters and essential oils.

€2.79
Materials
"0"
(14)

Silicone mold for cold process soaps, melt & pour soaps, solid shampoos, lotion bars, and more. 6 Cavity with 80 g capacity each.

€3.26
40 Opinions
 • Claudia Olaru

  Claudia Olaru 06/04/2023

  se poate introduce 1% acid kojic in aceasta formula?
  multumesc !
 • Raluca O.

  Raluca O. 04/03/2023

  Buna ziua,

  Am incercat reteta, insa imi pare usor mai moale fata de celelalte retete similare cu tensida SCI.
  Cum pot influenta duritatea? Pot adauga mai mult acid stearic? Daca da, in ce procent?

  Multumesc mult!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 04/13/2023

   Bună ziua Raluca,
   Pentru a obține o consistența optimă, vă recomandăm următoarele:
   - evitați amestecarea continuă a fazei A, în timpul încălzirii
   - evitați spumarea fazei A, în urma amestecării prea dese în timpul încălzirii
   - așteptați 1-2 zile după turnarea în matriță, înainte de folosire
   Toate cele bune!
 • Ana V.

  Ana V. 05/11/2021

  nu ma pot abtine :) am facut un gel de dus cremos dupa urmatoarea reteta (+/- cativa ml ) :
  -apa plata 41%
  -glicerina 7%
  -tensida consistenta 21 %
  -tensida solida SCI 4%
  -tensida de cocos likida 10%
  -ulei / unt 7,5%
  -cetearyl 4%
  -glyceryl oleate 4%
  -parfumant 0,9% (sau mai putin,am pus asa ca sa iasa procentul total 100% )
  -cosgard 0,6%
  si a iesit Perfect ca si consistenta.(mai likid in primele 24 de ore, dar a doua zi e mai vascos).Mise pare insa ca usuca un pic mai mult decat mi as dori de la un gel de dus cremos - prea multe tenside? ce ar trebui sa modific sa l fac mai cremos ( ca si senzatie pe piele) si un pic mai spumant? inversez procentele de tensida consistenta si tensida de cocos si in acelasi timp mai scad din ele?
  am fost placut surprinsa de reusita mea..partiala - si ma mir ca lasa asa senzatie din moment ce am folosit glyceryl oleate..poate am eu pielea mai sensibila?!
  astept cu nerabdare varianta profesionista :)
  multumesc MULT pentru inspiratie :)

 • Ana V.

  Ana V. 05/06/2021

  buna ziua :)
  se poate obtine ceva lichid-cremos cu ajutorul tensidei SCI ? ma intreb daca se poate face un gel de dus cremos cu aceasta tensida..(adica pot folosi tensida SCI (si) ca si factor de crestere a vascozitatii - eventual cu adaos de varisoft sau cetearyl - asta trebuia pusa la propuneri de retete :( )
  in alta ordine de idei - pt ca la gelul de dus cremos nu pot intreba - pot inlocui baza lavanta blanda cu tensida consistenta? si acidul stearic cu cetearyl? doar cand se intampla sa nu am produsele specificate in reteta - ca de exemplu acum.. Mii de scuze pt intrebarile stupide, e greu de gasit aici un produs similar (ma uit la ingrediente si nu gasesc ceva care sa contina exact aceleasi lucruri) cu baza lavanta,de exemplu.. Si multumesc pt rabdare! am asa o lista de produse de cumparat pt cand voi ajunge acasa ca ma intreb daca nu aveti un sediu de unde le pot ridica personal in Bucuresti? un sediu cu cateva produse expuse... O zi minunata!!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 05/07/2021

   Bună ziua! Se poate concepe o rețetă de gel de duș cremos cu SCI și cu cetearyl alcohol, am notat sugestia în agenda de formulări. La rețeta respectivă se poate face înlocuirea bazei lavante cu tensidă consistentă însă fiind diferență de pH și vâscozitate, probabil sunt necesare și alte modificări. În București, cea mai vastă gamă din produsele noastre o găsiți la Farmacia Tei sau Bebetei. Toate cele bune!

   • cristinacristina155@yahoo.com

    cristinacristina155@yahoo.com 02/21/2022

    Bună ziua!
    Așteptăm cu mare interes rețeta! :)
   • Ana V.

    Ana V. 05/07/2021

    multumesc! :)

 • Gioga D.

  Gioga D. 01/03/2019

  Acidul stearic poate fi adaugat si in sapunurile cu soda caustica preparate la rece?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 07/29/2020

   Se poate adăuga, dar nu este necesar.

 • Sat S.

  Sat S. 11/28/2018

  Buna ziua! Se poate adauga lapte pasteurizat si miere la acest cleanser? Daca da , oare cat ar fi termenul de valabilitate ? Cat cel al laptelui sau cleanser-ul ajuta la conservarea acestuia? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/30/2018

   Bună ziua! Miere se poate adăuga, dar lapte nu putem recomanda, nu am făcut teste în acest sens.

 • Sat S.

  Sat S. 11/19/2018

  Buna ziua! Sunt foarte multumita de aceste cleanser-e si am incercat diferite retete personale , cu succes, inspirate din informatiile dvs . Totusi nu am gasit o varianta sa fac pasta mai moale pentru a putea fi pusa frumos in forma. Uitandu-ma la ingredientele sapunului DOVE , observ ca si acela este tot un astfel de cleanser si in cazul lui se reuseste o consistenta lichida a pastei inainte de turnare , din moment ce iese asa de frumos sapunul . Oare ne puteti ajuta in acest sens ? Pentru a vinde mai departe aceste cleanser-e trebuie sa le oferim si o forma frumoasa , atractiva. Multumesc frumos!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/20/2018

   Bună ziua! Metodele industriale nu se pot întotdeuna reproduce la o manufactură, din păcate. Pentru un astfel de ”syndet bar” se folosesc aparate de topire și omogenizare de mare capacitate și compoziția se trece în general și printr-o mașină de vacum/vidare pentru a elimina tot aerul din pastă - astfel obținându-se acel aspect compact specific. Toate cele bune!

   • Sat S.

    Sat S. 11/28/2018

    Multumesc frumos pt raspuns!

 • A.M.

  A.M. 10/06/2018

  Buna ziua,
  Prepar acest produs de mult timp cu mare drag pentru că este un produs foarte bun.
  Problema este că de cand ați schimbat tensida solida, timpul de preparare creste extrem extrem de mult. (dupa o ora de stat pe baie de apa, nu era topita integral )
  Nu puteți cumva reveni la varianta veche de tensida solida Sci, sub forma de perlute?

  Mulțumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 10/08/2018

   Bună ziua! Într-adevăr, cu această formă de fulgi a tensidei SCI este mai dificil de lucrat. Din păcate, producătorul a făcut schimbarea și nu mai este disponibilă varianta cu granulație mică, și din acest motiv căutăm un alt producător; am decis ca până atunci să avem totuși în ofertă acest produs. Numai bine!

 • Luiza

  Luiza 07/04/2018

  Buna ziua, tensidă solidă SCI trebuie sa se dizolve ca si acidul stearic?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 07/05/2018

   Bună ziua. Nu, se topește doar și are aspect de pastă albă.

 • A.M.

  A.M. 06/27/2018

  Buna seara,
  Din greseala am omis prima faza a retetei, si anume topirea acidului stearic in uleiul de ricin. Am pus toate ingredientele fazei A deodata pe baia de apa.
  Consistenta produsului este aceeasi ca si la respectarea retetei.
  Afecteaza acest lucru intr-un fel? Se mai poate folosi peodusul?
  Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 06/28/2018

   Bună ziua. Nu este greșit nici așa cum ați procedat dvs, dacă faza A după încălzire a fost omogenă și a rezultat un produs de consistență solidă. Numai bine!

 • Emi C.

  Emi C. 03/30/2018

  Buna ziua , se poate inlocui tensida solida SCI cu tensida consistenta ?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 03/30/2018

   Bună ziua, Emi. Nu se poate înlocui, tensida consistentă este un produs lichid.

 • Mariana Pană

  Mariana Pană 03/06/2018

  Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa fie in final acest produs, pentru ca al meu nu este foarte tare, nu se destrama, este legat foarte bine, insa nu este la fel de tare ca un sapun, de ex. Am gresit undeva?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 03/06/2018

   Bună ziua, Mariana! Produsul nu este la fel de compact și tare precum un săpun, putem spune că este oarecum pufos, dar asta nu înseamnă că nu e concentrat. Numai bine!

   • Mariana Pană

    Mariana Pană 03/07/2018

    Multumesc frumos! Asta imi doream sa aud!

 • Adriana

  Adriana 12/04/2017

  Bună seara,

  Cu ce aș putea înlocui acidul stearic? Am cetearyl alcohol, bella, olliva, tensida solida scs, emulsan, stabila, tensida hidratantă.

  Vă mulțumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 12/05/2017

   Bună ziua Adriana. Am încercat formula cu o serie de agnți emulsifianți și stabilizatori, dar numai cu acidul stearic am obținut un rezultat bun. Se poate prepara o rețetă similară, fără acid stearic și cu anumite modificări, vă puteți inspira din rețeta: https://www.elemental.eu/ro...

 • maria

  maria 10/12/2017

  buna ziua.
  tensida de cocos pudra se poate inlocui cu tensida SCS?
  multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 10/12/2017

   Bună ziua Maria. Estimăm că se poate face înlocuirea. Reveniți eventual cu un comentariu după ce preparați rețeta, să ne împărtășiți experianța dvs. Toate cele bune!

 • Ana

  Ana 10/10/2017

  Buna ziua. As vrea sa fac aceasta reteta si nu am acidul stearic. Am stearat de magneziu, este posibila inlocuirea? Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 10/11/2017

   Bună ziua Ana. Din păcate, nu se poate face înlocuirea. Toate cele bune!

 • Alina

  Alina 08/31/2017

  Bună ziua! Si poate înlocui uleiul de ricin? Cu ce anume? Mulțumesc mult pt tot ce realizati voi spre binele nostru, si nu numai...

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 08/31/2017

   Bună ziua Alina. Uleiul de ricin se poate practic înlocui cu un alt ulei vegetal, la alegere. Toate cele bune!

 • Georgiu R.

  Georgiu R. 05/28/2017

  Buna ziua ,
  Am preparat un unt de corp cu urmatoarele ingrediente:
  Ulei masline 30g
  Shea20g unt cacao 9 g
  Cocos 10g
  Ceara alba 10g
  Acid stearic 10g
  Alcool cetilic 3g
  Ulei migdale3,5
  Glicerina 2g
  VitaminaE0,5g
  Ulei esential2g
  Dupa 2zile acidul stearic a cristalizat in untul de corp, se simt cristalele la aplicare pe piele.unde am gresit?
  Multumesc anticipat.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 05/29/2017

   Bună ziua Rodica,
   Din experiența noastră, la prepararea acestui tip de formule, pentru a preveni cristalizarea trebuie fie să se amestece compoziția continuu până la răcirea completă, fie să se plaseze la rece imediat după preparare, până ce se întărește complet.

 • Mirela

  Mirela 04/09/2017

  Pot inlocui cu extract aromatic de cocos?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 04/10/2017

   Da, Mirela. O zi frumoasă!

 • NICOLETA J

  NICOLETA J 03/28/2017

  Buna ziua - as vrea sa fac un sapun pentru zona axilelor; as putea adauga bicarbonat ,piatra de alaun, Marine Z , BHA, pudre (tulsi,reetha)? ( nu toate in aceeasi formula)
  Va multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 03/28/2017

   Bună ziua Nicoleta. În principiu da, puteți include și astfel de ingrediente, este indicat să faceți teste pe cantități mici în prealabil. Noi nu avem experiență pe formule de săpun decât cu pudre ayurvedice, și au fost în regulă. Numai bine!

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

WhatsApp

Whatsapp Chat customer support

(+36)70 590 2225

Leave us a message and we will get back to you as soon as possible, from 9:00 to 16:00 Monday to Friday EEST

Start WhatsApp Chat

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in