×

Suav Men Deodorant Stick

706

A pleasantly textured, non-greasy deodorant with a fresh invigorating scent from peppermint and tea tree oil, formulated with recognised deodorising and antibacterial ingredients.

Formula: 39093 Difficulty level: medium Shelf life: min 6 months pH optimal: -

Phase Ingredients Dosage % Total 50 gr
A Caprilis oil 35 17,5 gr
A Zinc ricinoleate 3 1,5 gr
A Stearic acid 30 15 gr
B Sericit 10 5 gr
B Lemonester 5 2,5 gr
B Coco-Silicone Volatile 15 7,5 gr
B Peppermint essential oil 1 0,5 gr
B Tea Tree essential oil 1 0,5 gr

1. Melt the ingredients of phase A in a heat-resistant glass on a water bath.

2. Remove from heat and add the ingredients of phase B one at a time, stirring thoroughly after each.

3. Pour into container while the mixture is still fluid, but not too hot. Leave to harden overnight.

Formulated with recognized deodorizing and antibacterial ingredients, it is pleasant to apply, non-greasy, leaves no unsightly streaks, is smooth, slippery and has a fresh scent

Related products
Ingredients
"0"
(20)
Size

A non-microbicidal deodorant active ingredient made from natural resources, inhibits the enzymatic decomposition of sweat components preventing the formation of malodor, without affecting the natural skin flora. Is...

€1.46
Caprilis oil (fractionated coconut oil) Caprilis oil (fractionated coconut oil) Caprilis oil (fractionated coconut oil)
-15%
Limited time offer
"0"
(97)
Size

Caprilis or fractionated coconut oil is a non-greasy, light textured, penetrating and very stable emollient. It is versatile, it can be included in many cosmetic formulations, is suitable for combination, oily or...

€4.19 €4.93
"0"
(16)
Size

Highly effective deodorant agent and odor absorber for cosmetic applications, based on the zinc salt of ricinoleic acid, especially suitable for use in emulsion or stick type deodorant formulations.

€1.78
"0"
(22)
Size

A fatty acid that occurs naturally in vegetable butters. It is used used to thicken and stabilize formulations in a variety of products like lotion bars, creams, balms, salves, sticks, soaps and candles.

€2.00
"0"
(13)
Size

A semi-transparent mineral powder that provides unique smooth and creamy feeling, as well as outstanding illuminating and satinated effect on the skin. A sensory enhancer used in powders, foundations, blush and...

€2.43
Vegetal Silica, 100 ml Vegetal Silica, 100 ml
-15%
Limited time offer
"0"
(32)
Size

Natural-based, very light and volatile emollient with excellent sensory characteristics, is ideal to deliver smooth and elegant texture in skin care, hair care and makeup products.

€4.08 €4.81
Materials
13 Opinions
 • Cristina A.

  Cristina A. 03/31/2019

  Buna ziua! As putea inlocui sericitul cu 5% bicarbonat si 5% pudra de bambus? Sau 4% respectiv 6 %?

  • Elemental

   Elemental 04/01/2019

   Bună ziua! Prcatic da, se poate face înlocuirea, oricare din variantele procentuale propuse, dar textura deodorantului va fi mai puțin fină.

 • Sat S.

  Sat S. 02/28/2019

  Buna ziua! Datorita faptului ca se rupe deodorantul cand scot capacul, am suplimentat acidul stearic cu 5%, scazand caprilis si tot se rupe. Exista o alta varianta ? Mie imi place ca si consistenta la aplicarea varianta initiala, dar din 10 deodorante doar la 2 mi s-a intamplat sa nu se rupa.

  • Elemental

   Elemental 02/28/2019

   Bună ziua! Pe baza reșetei, deodorantul are textura și vâscozitatea optime și în acest sens. Înainte de turnare să ungeți cu ulei interiorul căpăcelului, eventual, înainte de a scoate capacul, plasați produsul într-un mediu rece.

   • Sat S.

    Sat S. 03/01/2019

    Am facut toate acestea . Am testat diferiti timpi de congelare . Capacelele au fost unse cu caprilis. Primele doua facute au iesit bine , primul perfect, al doilea aproape perfect . Restul nu. Nu stiu cate ati facut dvs , dar va asigur ca reteta nu este optima ca si textura , cel putin jumatate se vor rupe . Am respectat intocmai reteta de fiecare data . O singura data am crescut cu 5% stearic si spre surprinderea mea , la scoaterea din congelator s-a rupt la fel . Sa fie doar ghinionul meu? :D

    • Cristina A.

     Cristina A. 04/23/2019

     Incearca, dupa ce scoti din congelator recipientul, sa incalzesti bine cu degetele partea superioara a capacelului ca sa fluidizezi uleiul ce separa practic deodorantul de capac. Dupa care ridici capacul cate putin de jur imprejur. De cand fac asa nu am mai rupt niciun deodorant

 • Veronica

  Veronica 03/08/2018

  Buna ziua.
  Am facut si eu acest deodorant si mi-a iesit putin moale .Cred ca ar trebui sa adaug mai mult acid stearic.Puteti sa imi recomandati cantitatea ? Si inca ceva: in loc de teea tree, puteti sa imi recomandati altceva ca nu prea imi place mirosul.
  Va multumesc .

  • Elemental

   Elemental 03/09/2018

   Bună ziua, Veronica. O textură mai moale asigură o aplicare mai ușoară, dar se poate suplimenta cantitatea acidului stearic, cu cca 5% scăzând corespunzător procentul la caprilis. În locul uleiului de tea tree puteți folosi alt ulei esențial cu proprietăți antibacteriene: https://www.elemental.eu/ro...
   Toate cele bune!

 • Georgiana

  Georgiana 09/27/2017

  Am realizat acest deodorant cu un ingredient extra: piatra de alaun, dar au ramas aproape intregi bucatile de piatra de alaun ar trebui pisate, sau incalzita mai mult faza A impreuna cu faza B, sau ar trebui folosita pudra de alaun? Multumesc si va sunt recunoscatoare pentru ca existati!

  • Elemental

   Elemental 09/28/2017

   Georgiana, piatra de alaun este solubilă în apă și nu se topește în compoziții uleioase cum este și această formulă, chiar dacă se încălzește mai mult. Se poate totuși include, trebuie pisată astfel încât să rezulte o pudră cât mai fină, iar înainte de turnare trebuie amestecat bine preparatul pentru a asigura o dispersare uniformă a alaunului. O zi frumoasă!

 • Mirela F.

  Mirela F. 07/06/2017

  Buna ziua,

  Ati avut o reteta de deodorant stick women in care era unt de cacao, ceara si piatra de alaun impreuna cu farnesol. Folosesc acum deodorantul gel cu alaun si lemonester insa as vrea sa fac si deodorantul stick mentionat mai devreme in care sa inlocuiesc farnesolul care era 1% cu lemonester (nu am zinc ricinoleat). Se poate inlocui farnesolul cu lemonester, si daca da, ce procent sa folosesc?

  Multumesc anticipat si felicitari pentru tot!

  • Elemental

   Elemental 07/06/2017

   Bună ziua Mirela. Puteți înlocui farnesolul cu lemonester, e necesar un dozaj mai mare, de până la 5%. Scadeți corespunzător dozajul la un ingredient fluid din rețetă.
   Mulțumim pentru aprecieri, toate cele bune!

   • Roxana

    Roxana 07/15/2017

    Și eu am folosit varianta cu ceară de albine, alaun și farnesol, dar nu mai găsesc acea rețetă. Unde o pot găsi?

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in