unknown
×

'Little Prince' bath gel

1839

A bath gel suitable for the hygiene of children older than 3 years and for teenagers, especially for little boys due to the colour and smell that will surely please them.

Formula: 51223 Difficulty level: beginner Shelf life: min 3 months pH optimal: 6.0-6.5

Phase Ingredients Dosage % Total 250 gr
A Lauryl Surfactant  20 50 gr
A Natural fragrance Fresh Marine 0,5 1,25 gr
B Hydralay Surfactant  2 5 gr
B Coco-betain Surfactant  10 25 gr
B Rosemary water 40 100 gr
B Pure / distilled water 19,65 49,2 gr
B Glycerine 7 17,5 gr
C Xanthan gum 0,2 0,5 gr
D Lactic Acid as required for pH 6.0-6.5
E Cosmetic pigment mica 91 Turquoise 0,05 0,13 gr
E Cosgard 0,6 1,5 gr

1. Mix the ingredients in phase A slowly.

2. Add the ingredients of phase B to phase A one at a time, mix slowly and thoroughly until you have a homogeneous solution.

3. Sprinkle in the xanthan gum from phase C, mixing in between. Homogenise slowly, avoiding excessive foaming.

4. Measure the pH value and if necessary adjust with lactic acid to 6.0-6.5

5. Add phase E ingredients and blend. Transfer to the dedicated bottle

The result is a bath gel suitable for children's hygiene, especially for little boys, because of the colour and smell that will surely please them.

Related products
Ingredients
"0"
(36)
Size
Product available with different options

Rosemary has energizing, invigorating, astringent, clarifying and anti-aging properties, its hydrosol is ideal for use in general skin care, for irritated, blemish-prone or mature skin, in facial cleansers and toners,...

€2.76
"0"
(54)
Size

Crystal-clear natural biopolymer used as a gelling, stabiliser, thickener and suspending agent, suitable for a wide spectrum of personal care products.

€1.55
"0"
(25)
Size

Widely used naturally derived surfactant with good dermatological compatibility and viscosity enhancing benefits. Flexible and multi-functional, mild yet effective in personal care cleaning formulations.

€4.18
"0"
(28)
Size

A naturally occurring alpha hydroxy acid, acidity regulator with exfoliating, skin lightening and moisturising properties. It can be used in a wide range of personal care products.

€1.89
"0"
(123)
Size

Ecocert and Cosmos approved broad spectrum preservative, well accepted in a wide range of personal care products, suitable for skin care, body care, make-up, hair care formulations.

€2.11
"0"
(23)
Size

Naturally derived high-performance additive that supports moisturization in surfactant based preparations, enhances viscosity and improves the mildness. Creates a softening sensation to skin and hair. 

€2.34
"0"
(50)
Size

Versatile, widely used humectant and effective moisturizer derived from vegetable sources. Great addition in numerous personal care formulations.

€2.43
"0"
(61)
Size

Highly concentrated amphoteric surfactant with excellent foaming and cleaning properties, high purity. Very gentle to skin, gives mildness to formulations. Can be used in all kind of toiletries, oral care...

€3.02
Materials
"0"
(11)

Clear spherical plastic bottle, suitable for hand and body wash, hair products, toiletries, shampoos, bubble bath, gels, lotions, soaps. Matching accessories to be ordered separately.

€0.64
16 Opinions
 • Cristina B.

  Cristina B. 05/29/2019

  Buna ziua,

  As dori sa stiu cu ce as putea masura aceste gramaje atat de mici.

  Multumesc.

 • Cristina B.

  Cristina B. 05/29/2019

  Buna ziua.

  Am si eu o nelamurire. Cu ce as putea masura aceste cantitati atat de mici? Si am observat ca si in cazul produselor lichide cantitatile sunt in grame.

  Multumesc.

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 05/29/2019

   Bună ziua! Folosiți un astfel de cântar: https://www.elemental.eu/ro...
   Inclusiv ingredientele lichide se pot cântări, este cea mai acurată metodă.

 • Paula

  Paula 09/03/2018

  Buna dimineata,

  Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu aceasta reteta, Din pacate din neatentie am pus la final concentrat din extract de samburi de grapefruit. Mai pot sa repar cumva produsul? stiu ca este incompatibil cu guma xanthan , dar nu stiu in ce consta aceasta incompatibilitate? Chiar nu mai poate fi folosit?
  Inca o chestiune legata de tensida de cocos. In reteta se specifica 10%, adica 25g, am respectat aceasta cantitate insa nediluata, nu am transformat-o in tensida lichida, ceea ce cred ca trebuia sa fac deoarece rezultatul final a fost ceva vascos, greu de introdus in recipientul final. Stiu ca aceasta este f. concentrata dar totodata cred ca trebuia sa specificati undeva, sa faceti o observatie in legatura cu acest aspect.Deoarece cantitatea folosita se incadra in cea din specificatiile din fisa produsului m-am gandit ca aceea este cantitatea nediluata cu apa.
  Acum intrebarea mea este, avand in vedere cele doua greseli, mai pot adauga apa, si sa adaug si cosgardul? sau pot sa arunc produsul? Mai poate fi folosit in vreun fel?
  Va multumesc anticipat si va urez o zi frumoasa,
  Toate bune,
  Paula

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 09/03/2018

   Bună ziua, Paula. Guma xanthan este incompatibilă cu extractul de sâmburi de grapefruit, iar dacă sunt incluse în aceeași formulă, compoziția se destabilizează atât fizic cât și microbiologic, prin urmare nu se recomandă utilizarea unui astfel de produs. Chiar dacă s-ar adăuga ulterior cosgard, nu se poate repara produsul. Referitor la tensida de cocos, este specificat în fiecare rețetă dacă trebuie diluată sau nu. În prezenta rețetă se folosește sub formă de pudră, amestecată cu tensida consistentă în cadrul fazei B, deci fără diluare în prealabil. Dacă rezultatul final e prea vâscos, acest fapt se poate datora ori dozajului prea mare la guma xanthan (poate nu s-a cântărit corect) ori nefluidificării în prealabil a tensidei consistente - indicație dată la modul de preparare a rețetei. Tot referitor la vâscozitate, acest gen de produse pe bază de tenside își capătă consistența și textura finale a doua zi după preparare. Toate cele bune!

   • Paula

    Paula 09/03/2018

    Va multumesc pentru raspunsul prompt. Dozajul a fost corect, poate ca problema a fost la tensida consistenta, poate trebuia mai fluidificata, eu am turnat-o asa , nu mi s-a parut vascoasa , dar probabil ca aici a fost problema . Sau poate adaosul de 5%, adica aprox. 12 g. de glicerina.
    O ultima intrebare, cu ce pot inlocui apa de rozmarin? Nu mai am suficienta pentru a prepara produsul din nou. Ar trebui sa mai completez cu ceva, intre apa de menta si apa de lavanda. As putea adauga la apa de rozmarin in completare, una din cele de mai sus? Care ar fi mai indicata?

    Va multumesc inca o data,
    Toate cele bune

    • Ellemental .

     ELLEMENTAL 09/04/2018

     Paula, în completare la apa de rozmarin puteți folosi oricare din cele două apă florale, poate apa de lavandă s-ar potrivi mai bine. O zi frumoasă!

 • Ioana Monica C.

  Ioana Monica C. 06/01/2018

  Pot sa adaug perle de ricin si sa folosesc aceasta reteta pt ten ? Cu ce pot sa inlocuiesc Cosgard ?
  Multumesc

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 06/02/2018

   Da, se pot adăuga perle de ricin în rețetă, și gelul se poate folosi pentru ten. Nu vă putem recomanda înlocuitor pentru Cosgard în această formulă. O zi frumoasă!

 • Alina G.

  Alina G. 11/03/2017

  Bună dimineața! Tensida de cocos se poate înlocui cu tensida hidratanta? Mulțumesc frumos! O zi minunată sa aveti!

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 11/03/2017

   Bună ziua Alina! Din păcate, nu se poate face înlocuirea, tensida hidratantă nu prea spumează, puterea de spălare este redusă și nu se folosește la un dozaj mai mare de 7%. Toate cele bune!

 • Alexandra

  Alexandra 12/02/2016

  Buna ziua. Pentru copii mai mici de 3 ani nu se poate folosi?

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 12/02/2016

   Bună ziua Alexandra,
   Fiind conservat cu Cosgard, care din cauza conținutului de acid salicilic este contraindicat pentru copiii mai mici de 3 ani în preparatele ce rămân aplicate pe piele, noi suntem uneori poate prea precauți când formulăm și facem recomandări pentru cei mici. Am recomandat acest gel pentru copiii mai mari de 3 ani, deși, conform reglementărilor europene se poate folosi, fiind un produs ce se clătește de pe piele. Dumneavoastră puteți decide în această privință, luând în considerare și dacă este sensibil sau predispus la alergii copilașul. Toate cele bune!

 • Cristina

  Cristina 08/24/2016

  Buna ziua,
  Se poate folosi guma guar si conservant extract samburi de grapefruit? si daca da, care ar fi cantitatile. Multumesc mult

  • Ellemental .

   ELLEMENTAL 08/24/2016

   Bună ziua Cristina,
   Am încercat să formulăm această rețetă cu gumă guar în loc de xanthan, astfel încât să se poată folosi ca și conservant extractul din sâmburi de grapefruit. Din păcate, nu am obținut o textură mulțumitoare și o consistență uniformă, astfel, nu recomandăm aceste înlocuiri. Numai bine!

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

WhatsApp

Whatsapp Chat customer support

(+36)70 590 2225

Leave us a message and we will get back to you as soon as possible, from 9:00 to 16:00 Monday to Friday EEST

Start WhatsApp Chat

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in