×

Bath foam for toddlers

580

A foaming solution, gentle and well tolerated by the skin of young children and toddlers. It is suitable for washing hair and body.

Formula: 5989 Difficulty level: beginner Shelf life: min 3 months pH optimal: 5.0-5.5

Phase Ingredients Dosage % Total 150 gr
A Coco-betain Surfactant  10 15 gr
A Hydralay Surfactant  3 4,5 gr
A Glycerine 7 10,5 gr
A Linden water 30 45 gr
A Pure / distilled water 45 67,5 gr
B Aromatic Strawberry extract 1 1,5 gr
B Softdermo Eco 4 6 gr
C Lactic Acid as needed for pH 5.0-5.5
D Red soap colour (optional) 1-2 drops

1. Gently heat the ingredients of phase A in a heatproof glass on a water bath. Meanwhile mix slowly, thoroughly. When a homogeneous solution has formed, remove from heat and set aside to cool to below 40°C.

2. Add the ingredients from phase B to phase A and slowly homogenise, avoiding excessive foaming.

3. Measure the pH value and if necessary adjust with lactic acid to 5.0-5.5

4. Add phase D if a coloured solution is desired, mix and then transfer to the dedicated vial.

A foaming solution, gentle and well tolerated by the skin of toddlers and younger children. Suitable for hair and body wash.

Related products
Ingredients
"0"
(59)
Size

Highly concentrated amphoteric surfactant with excellent foaming and cleaning properties, high purity. Very gentle to skin, gives mildness to formulations. Can be used in all kind of toiletries, oral care...

€2.96
Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 100 ml Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 1L Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 100 ml
-20%
Limited time offer
"0"
(46)
Size

Versatile, widely used humectant and effective moisturizer derived from vegetable sources. Great addition in numerous personal care formulations.

€1.94 €2.43
"0"
(35)
Size

Linden blossom water with its subtle sweet scent is used to soothe sensitive skin, helps illuminate and brighten the complexion, brings delicate care for any type of skin, and promotes hair beauty.

€4.03
"0"
(25)
Size

A natural flavour obtained from the concentrate of fruit based on grain alcohol. Gives cosmetics and toiletries an authentic ripe strawberry scent and aroma.

€3.06
"0"
(17)
Size

Synergistic blend of skin friendly plant derived organic acids with broad antimicrobial activity, offers an effective multifunctionality for a wide range of cosmetic products. Suitable as a preservative for natural...

€3.02
"0"
(26)
Size

A naturally occurring alpha hydroxy acid, acidity regulator with exfoliating, skin lightening and moisturising properties. It can be used in a wide range of personal care products.

€1.89
"0"
(22)
Size

Naturally derived high-performance additive that supports moisturization in surfactant based preparations, enhances viscosity and improves the mildness. Creates a softening sensation to skin and hair. 

€2.35
Materials
"0"
(13)

Translucent plastic foamer bottle with screw top foamer pump and over cap, producing foam without the use of aerosols. Suitable for surfactant based products like face cleansers and hand washes, hair styling foam. The...

€0.72
"0"
(22)
Size

Rich, vivid red, for hues from true bright red to pale rose. It is a water-based dye, especially recommended for coloring soaps, it can also be used in cosmetics.

€3.20
74 Opinions
 • Mariana I.

  Mariana I. 09/03/2022

  Buna seara! Dar,pentru adulti o formula de spuma de baie unde spuma este bogata si parfumata,aveti? Multumesc!
 • Hornea Dobocan A.

  Hornea Dobocan A. 06/17/2021

  Poate fi folosit de adulți? În sensul în care spuma are capacitatea de curățare a pielii mature. Mulțumesc!

  • Elemental

   Elemental 06/18/2021

   Bună ziua! Este o formulă blândă, cu putere moderată de curățare, se poate însă folosi și de adulți, de exemplu pentru curățarea tenului. Toate cele bune!

 • Lilla

  Lilla 05/08/2021

  Buna ziua ,pudra de florii hibiscus cu ce se poate ilocui?Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 05/10/2021

   Bună ziua! Puteți folosi și altă pudră cu efect colorant, după preferințe, sau eliminați acest ingredient din rețetă. Numai bine!

 • wonika

  wonika 03/11/2021

  Buna seara,
  se poate inlocui conservantul cu cosgard, tinand cont de faptul ca este un produs care se clateste?Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 03/12/2021

   Bună ziua! Da, se poate folosi și Cosgard, cu dozajul de 0,6%. Toate cele bune!

 • Adriana G.

  Adriana G. 10/06/2020

  Bună ziua. Aveți idee când va fi disponibila pompa Foamer? Mulțumesc!

  • Elemental

   Elemental 10/07/2020

   Bună ziua! Of, din păcate nu prea curând, stocul s-a epuizat înainte de termenul obișnuit. Ne cerem scuze pentru inconvenient!

 • Sorina

  Sorina 09/01/2020

  Buna ziua. In aceasta formula se poate folosi macerat din pudra de roiba in locul apei plate pentru colorare (in loc de pudra de hibiscus), culoarea se pastreaza mai bine in timp in acest caz? Aveti o estimare pentru cand va fi disponibil parfumantul natural mandeline? Sau imi puteti recomanda altul din oferta dvs care se poate folosi la copii? Va multumesc!

  • Elemental

   Elemental 09/14/2020

   Bună ziua! Culoarea dată de maceratul de roibă este mai rezistentă în comparație de cea de hibiscus. Parfumantul Mandelie va fi disponibil în a doua jumătate a lunii septembrie. Puteți folosi ca înlocuitor Flori de Cireș (Cherry blossom) Flori de Tiare sau oricare din extractele aromatice. Toate cele bune!

   • Sorina

    Sorina 09/14/2020

    Multumesc mult pentru raspuns!

 • Maria

  Maria 06/11/2020

  Buna ziua, as dori sa utilizez un flacon normal in locul flaconului foamer? Se poate sau este prea lichid? Sa adaug putinana guma xanthan? Daca da cat? Va multumesc foarte mult!

  • Elemental

   Elemental 06/12/2020

   Bună ziua! Soluția este lichidă dar adăugați puțină gumă xanthan și astfel va fi potrivită și pentru flcon obișnuit. Numai bine!

 • Laura

  Laura 04/05/2019

  Buna ziua,
  Din neatentie nu am comandat acidul lactic. Pot inlocui cu altceva? Sau astept pana comand si termin formula atunci (in rest am adaugat deja tot). Multumesc mult!

  • Elemental

   Elemental 04/06/2019

   Bună ziua! Puteți adăuga și ulterior acid lactic, nicio problemă. Ca înlocuitor se poate folosi și soluție de acid citric, dar dozajul exact nu vi-l putem indica; trebuie adăugat puțin câte puțin și măsurat pH-ul între timp. Numai bine!

 • Laura

  Laura 02/06/2019

  Buna ziua, aceasta spuma este blanda cu ochii? De asemenea, in locul extractului aromatic de capsuni pot folosi vreun ulei esential potrivit pentru varsta de 1,8 ani? Stiu ca nu sunt foarte indicate dar intreb sa ma asigur. Va multumesc!

  • Elemental

   Elemental 02/07/2019

   Bună ziua, Laura! Da, este blândă cu ochii. Puteți folosi ulei esențial de mandarine, portocale sau lavandă de pildă, în dozaj de până la 0,5% în total.

 • Livia

  Livia 12/14/2018

  Bună dimineața.

  Am un băiat în vârstă de 10 ani, mereu a suferit de diverse alergii și bineînțeles că are și dermatită atopică (la nivelul scalpului). Am încercat tot felul de tratamente (inclusiv unele mai agresive, gen Mediket), din păcate fără rezultate. Problema revenea mereu. I-am preparat această spumă pentru a o folosi ca șampon. Am folosit apă de tei și mușețel, iar în loc de extract aromatic am pus câteva picături de ulei esențial de rozmarin și lavandă. Nu am pus flori de hibiscus pentru că nu aveam (poate data viitoare, când ajunge comanda :) ) Piciul s-a plâns de miros (deși mie îmi place, miroase parcă mentolat, a plante), mă gândesc sa o refac și poate să pun câteva picături de ulei esențial de portocală dulce? Oare este o idee bună?

  Ce m-a bucurat enorm este că a reușit să scape de coji, mai are foarte puține și suntem la a 2-a spălare (erau multe, galbene) și nu se mai scarpină (se scărpina până când începea să sângereze și îi cădea și părul). Este fantastică rețeta, nu îmi ajung cuvintele pentru a vă mulțumi :)

  De asemenea, de când își pune sarea epsom în cadă (așa simplă, cum ne-ați recomandat) nu se mai plânge că îl dor călcâiele și genunchii.

  • Elemental

   Elemental 12/14/2018

   Bună ziua, Livia! Mare bucurie și împlinire simțim citind aceste vești bune. Uleiul esențial de portocală este o alegere bună, mirosul acestuia este plăcut mai ales de cei mici. Vă mulțumim pentru încredere, toate cele bune și multă sănătate!

 • Julien M.

  Julien M. 11/20/2017

  se poate inlocui dermosoft cu condisoft? De asemenea interbare este daca tensida de cocos nu schimba culoarea la florile de hiniscus din roze in albastru verdzui?

  • Elemental

   Elemental 11/20/2017

   Complexul Dermosoft este un conservant, nu-l putem înlocui cu un agent emulsifiant, condiționator. Tensida de cocos nu are pH-ul alcalin și astfel, nu influențează prea mult în mod direct culoarea dată de hibiscus, dar culoarea soluției se va schimba după un timp către o nuanță ambra, inevitabil.

 • Laura P.

  Laura P. 08/30/2017

  Buna seara,
  Am vazut ca nu aveti apa de tei. O pot inlocui cu apa de neroli pentru un baietel de 6 luni? Ce alta apa recomandati? Va multumesc!

  • Elemental

   Elemental 08/30/2017

   Bună ziua Laura. Puteți folosi și apa de neroli, mușețel, melisa sau lavandă. Toate cele bune!

 • Elenapavel1203 Elena

  Elenapavel1203 Elena 06/21/2017

  Buna ziua. Pot conserva spuma cu fragrad? Mulțumesc.

  • Elemental

   Elemental 06/22/2017

   Bună ziua Elena. Conservantul Fragard este recomandat pentru emulsii, nu este potrivit pentru această rețetă. Numai bine!

 • Alexandra

  Alexandra 01/16/2017

  Buna ziua pentru un copil cu dermatita atopica care nu poate folosi decat produse naturale este buna acesta spuma de baie sau imi puteti reomanda si altceva? Multumesc

  • Elemental

   Elemental 01/16/2017

   Această spumă de baie este foarte blândă, conține o tensidă bine tolerată de piele, conține și apă de tei, glicerină și complex dermosoft - toate sunt ingrediente potrivite pentru pielea sensibilă, cu potențial de iritație și alergie. În ce privește produsele naturale, trebuie știut faptul că există și unele care sunt periculoase, chiar toxice, la fel cum există și produse de sinteză care nu prezintă probleme pentru organism; depinde de ce se înțelege prin ”natural” deoarece nu există o definiție clară și oficială a acestui termen.
   Recomandarea noastră este ca pentru siguranță, să se elimine din rețetă extractul de căpșuni (este un extract natural) și să se prepare întâi o cantitate mai mică de spumă de baie, pentru a vedea cum reacționează pielea copilului. Multă sănătate și toate cele bune!

   • Alexandra

    Alexandra 01/16/2017

    Va multumesc frumos din pacate nu am complex dermosoft as putea s ail inlocuiesc cu altceva?

    • Elemental

     Elemental 01/17/2017

     Alexandra, pentru conservare puteți folosi și extract concentrat din sâmburi de grapefruit, 0.6%, caz în care nu va mai fi nevoie probabil de acid lactic dar măsurați la final pH-ul (să nu fie mai mult de 6,5-7).

     • Alexandra

      Alexandra 01/17/2017

      Cosgard nu pot folosi? Nu am samburi de grapefruit

 • Cristina Şerîngã

  Cristina Şerîngã 12/08/2016

  Buna ziua! Avand in vedere ca tensida de cocos lichida nu mai poate fi gasita, iar cea pudra este destul de greu de utilizat/dizolvat, se poate da o alternativa a lor, va rog? Multumesc si o zi frumoasa!

  • Elemental

   Elemental 12/08/2016

   Bună ziua Cristina,
   Tensida de cocos pudră este o variantă mai bună decât cea lichidă pentru că sunt formule care necesită tensida concentrată și este versatilă. Se poate transforma în varianta lichidă foarte ușor, dumneavoastră ce probleme ați întâmpinat?

   • Cristina Şerîngã

    Cristina Şerîngã 12/08/2016

    Nu reusesc sa o dizolv cum trebuie! Mi se lipeste de lingurita si dureaza destul de mult! :-(

    • Elemental

     Elemental 12/08/2016

     Mulți clienți ne-au semnalat că sunt încântați de varianta sub formă de pudră, pe care o pot transforma la nevoie în tensidă lichidă, pe când invers - din lichidă în pudră - nu se poate realiza.
     Încercați această procedură: adăugați pudra în vas, turnați apa peste pudră, nu amestecați la început. Apa, dacă e mai călduță atunci procesul este mai rapid, de până la 10-15 minute. La final amestecați. Sperăm că v-am putut ajuta.

     • Cristina Şerîngã

      Cristina Şerîngã 12/08/2016

      Ma gandeam daca nu as putea inlocui cu baza lavanta blanda si tensida hidratanta. Voi incerca si cum ati spus dvs.! Poate ca a durat mai mult, deoarece am incercat sa dizolv toata cantitatea din punguta de 50 g...Multumesc mult! Poate totusi, veti reusi, pe viitor, sa mai aduceti pe stoc tensida de cocos lichida! O zi frumoasa!

 • Alina

  Alina 11/17/2016

  Scuze! INCI-ul este cocamidopropyl betaine.

  • Elemental

   Elemental 11/18/2016

   În acest caz este vorba despre aproximativ același produs, concentrația și puritatea pot diferi, cocamidopropyl betaine este disponibil în diverse grade la majoritatea producătorilor. Numai bine!

 • Alina

  Alina 11/17/2016

  Betain HT este varianta lichida a tensidei de cocos? Mulțumesc.

  • Elemental

   Elemental 11/17/2016

   Alina, v-am răspuns și mai jos, nu știm să vă spunem fără să cunoaștem denumirea INCI a produsului.

 • Alina

  Alina 11/17/2016

  Betaina HT este aceeași cu tensida de cocos lichida? Mulțumesc

  • Elemental

   Elemental 11/17/2016

   Alina, care este INCI-ul produsului respectiv?

 • Raluca

  Raluca 09/26/2016

  Buna ziua, daca nu mai aveti in ofeta tensida de cocos lichida iar in reteta scrie ca nu este recomandata inlocuirea cu o alta tensida cum pot proceda?aveti retete asemanatoare sau cum anume pot proceda? am asteptat sa transmit comanda pentru ca nu mai era produsul pe stoc si acum inteleg ca nu o sa mai fie deloc tensida lichida..multumesc, o zi frumoasa!

  • Elemental

   Elemental 09/27/2016

   Bună ziua Raluca,
   În loc de tensida de cocos lichidă se poate folosi varianta pudră, este aceeași tensidă doar că este sub formă de pudră și este mai concentrată.
   Din tensida de cocos pudră se poate obține ușor tensidă de cocos lichidă, amestecând o parte pudră + 2 părți apă plată/distilată.
   Pentru această rețetă procedați în felul următor:
   - amestecați 15 gr tensidă de cocos pudră cu 70,8 gr apă plată la temperatura camerei și lăsați câteva minute până ce se dizolvă; amestecați ușor din când în când
   - peste această soluție adăugați pe rând restul ingredientelor prevăzute în rețetă (mai puțin apa plată), cu amestecare după fiecare.
   Numai bine!

   • Carmen

    Carmen 10/07/2016

    Nu se poate reintroducerea tensidei de cocos lichida? Ar fi mult mai simplu.

 • cristina

  cristina 09/01/2016

  Buna ziua, se pot pune uleiuri esentiale? ma gandeam la mandarin pt un copil de 8 ani- 1%, in loc de extractul de capsuni.
  multumesc,

  • Elemental

   Elemental 09/01/2016

   Bună ziua Cristina,
   Puteți folosi și ulei esențial în loc de extractul aromatic, cel de mandarine este o alegere bună în cazul dumneavoastră. O zi frumoasă în continuare!

   • cristina

    cristina 09/01/2016

    Mulumesc pentru raspuns. Credeti ca e nevoie sa folosesc si solubilizant pt uleiul esential sau se disperseaza?
    multumesc

    • Elemental

     Elemental 09/01/2016

     Cristina, dacă aveți la îndemână solubilizant, e bine să-l folosiți; pentru uleiuri de citrice un raport de 3 la 1 este suficient în general. Un procent de cca.1% ulei esențial credem totuși că se dispersează ca atare, și oricum, înainte de folosire veți agita flaconul.

 • Cristina

  Cristina 08/28/2016

  buna ziua, se poate face un macerat din apa florala cu pudra de hibiscus pe care sa il folosesc in loc de apa florala?

  • Elemental

   Elemental 08/29/2016

   Bună ziua Cristina,
   Da, se poate face. Maceratul filtrat trebuie apoi conservat sau folosit în câteva zile și păstrat la frigider.

 • Cristina Şerîngã

  Cristina Şerîngã 08/25/2016

  Buna seara,
  pigmentul de hibiscus se poate inlocui cu pudra de clorofila? Multumesc.

  • Elemental

   Elemental 08/26/2016

   Bună Cristina,
   Sigur că da! Puteți folosi pudra de clorofilă penru colorare, adăugați foarte puțin pentru că este un colorant puternic. Numai bine!

   • Cristina Şerîngã

    Cristina Şerîngã 09/22/2016

    Super, multumesc! Complexul Dermosoft are vreo varianta pentru inlocuire? L-am omis cand am facut comanda! :-( Se mai poate adauga ceva pt o piele predispusa la atopie sau imi puteti recomanda o alta reteta? Multumesc.

    • Elemental

     Elemental 09/22/2016

     Cristina, în loc de Dermosoft trebuie folosit un alt conservant. Ce aveți la dispoziție și ce vârstă are copilul?
     Nu este necesar să se mai adauge alt ingredient (tocmai dermosoftul ar fi bun deoarece alături de efectul conservant are și acțiune benefică pentru piele), igiena pielii atopice este bine să fie făcută cu o soluție simplă, cu putere de spălare moderată și fără agenți care pot sensibiliza ori irita, așa cum este și acest produs.

     • Cristina Şerîngã

      Cristina Şerîngã 10/30/2016

      Am cosgardul...as putea sa-l folosesc? Multumesc.

      • Elemental

       Elemental 10/30/2016

       În loc de dermosoft se poate folosi conservantul cosgard în procent de 0,6%, ajustând corespunzător procentul apei plate.

 • monica o.

  monica o. 12/03/2015

  Buna ziua
  Cu ce pot inlocui tensida de cocos?
  Va multumesc frumos .

 • Andreea

  Andreea 06/04/2015

  Buna ziua,
  Se poate inlocui complexul derasoft cu conservantul consgard? Si daca da care sunt cantitatile? Va multumesc!!

  • Elemental

   Elemental 06/04/2015

   Bună ziua,
   În loc de dermosoft se poate folosi conservantul cosgard în procent de 0,6%, ajustând corespunzător procentul apei plate.

 • nicole

  nicole 01/31/2015

  as vrea sa prepar aceasta reteta pentru mine...pot inlocui tensida de cocos cu o alta(cea de cocos e pe terminate), si sa o gelific cu xantan ca sa se potriveasca intr un recipient cu pompita?...multumesc...

 • Monica

  Monica 11/05/2014

  Buna ziua,
  Va rog ma intereseaza daca aceasta formula se poate adapta si pentru adulti. Daca nu, ce ar trebui sa includ in reteta?

 • Raluca M.

  Raluca M. 11/04/2014

  Buna ziua!
  Am facut cele 2 retete, una pt bebelusi si copii si una pt mine.
  Cea pt copii este foarte buna. Miroase superb, iar pe fetita mea o incanta cel mai mult culoarea. In momentul cand culoarea roz devenise galbuie mi-a zis ca nu mai este roz. Ea stie ca este samponelul roz. Parul ii luceste. Pentru ei este foarte bun. L-am incercat si eu pe al lor si imi usuca tenul (in urma scurgerii pe fata).
  Samponul creat pt mine (par cu tendinte de ingrasare) doar cu tensida de cocos si tensida hidratanta ca si surfactanti imi curata bine parul, ii da o stralucire extraordinara, dar parul meu ramane frumos doar 2 zile. In a 3-a zi este gras. Doresc sa stiu daca tensida hidratanta este in special benefica pentru par uscat. Ce combinatie de tenside recomandati pt par gras?
  Si pt colegii mei de preparate cosmetice acasa: NU adaugati niciodata APA DE OVAZ (facuta din oparirea fulgilor de ovaz macinati) in recipient FOAMER pentru ca se blocheaza si nu-l mai puteti folosi. Am reusit sa-l spal bine si si-a revenit. Acest eveniment s-a intamplat la a doua tura de sampon pt prichindei la care am pus si apa de ovaz. Il voi folosi in alt recipientdar fara pompita de niciun fel pt ca este cleioasa si blocheaza mecanismele, plus ca sunt si depuneri de ovaz pe fundul recipientului care le infunda.

 • Raluca M.

  Raluca M. 09/26/2014

  Buna dimineata!
  As avea nevoie de ajutorul dvs. cat mai repede.
  Doresc sa prepar spuma de baie pt cei 2 copii ai mei: unul de 2 luni si jumatate si unul de 3 ani. Vreau sa pun si panthenol 2% scazand glicerina la 3%. Sau sa scad din apa si sa las glicerina 5%? Pt colorare am fiert suc de specla care s-a gelifiat. Voi pune un varf de cutit de gel de sfecla. Acest gel vreau sa-l folosesc si la colorarea balsamului de buze. Credeti ca este bine?
  Si...vreau sa adaptez reteta aceasta si pt un adult facand modificarile necesare si adaugand urmatoarele:
  -tensida hidratanta 5-7%. Probabil nu va mai fi nevoie de acid lactic.
  -panthenol 2%
  -guma xanthan 0,5%.
  Apa plata se poate inlociu total cu o apa florala sau infuzie de plante?
  Pentru celelalte intrebari de la comentariul anterior mi-am raspuns singura.
  Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 09/26/2014

   Bună ziua,
   Formula pentru copii:
   1. Puteţi include 2% panthenol, veţi scădea corespunzător cantitatea apei plate, lăsând nemodificat procentul glicerinei
   2. Pentru colorare puteţi folosi gelul de sfeclă (nu e sigur că gelul de sfeclă va fi potrivit pentru balsam de buze, dar puteţi încerca, preparând o cantitate mică)

   Formula pentru adulţi:
   1. Puteţi include tensidă hidratantă 5%, veţi scădea procentul apei plate
   2. Puteţi include 2% panthenol, veţi ajusta corespunzător cantitatea apei plate din formulă
   3. Apa plată se poate înlocui total cu apă florală, iar dacă folosiţi infuzie din plante (care este mai sensibilă la dezvoltarea microbiană) ar fi indicat să folosiţi Cosgard ca şi conservant, în procent de 0,8%
   Verificaţi pH-ul compoziţiei pentru ca valoarea acestuia să nu fie mai mare de 5,5 în cazul în care Dermosoft va fi conservantul folosit
   4. Dacă folosiţi gumă xanthan atunci probabil compoziţia nu va fi potrivită pentru flacon tip Foamer

 • Raluca M.

  Raluca M. 09/23/2014

  Buna ziua!
  1. Pot pune si tensida hidratanta scazand apa plata? Ce procent recomandati? Probabil nu va mai fi nevoie de acid lactic.Va mai fi bun si pt bebelusi in acest caz?
  2. In loc de pudra de sfecla rosie pot folosi putin suc de sfecla rosie obtinut cu storcatorul de fructe? Scad din procentul apei plate.
  3. Si in loc de apa plata se poate folosi numai apa florala?
  4. Trebuie sa folosesc recipientul Foamer?
  5. Ar fi potrivit si pt parul unui adult?
  Multumesc!

 • Moiraine

  Moiraine 08/26/2014

  Se face foarte usor si este grozav de placuta, sunt incantata de ea, o voi repeta!

  • Elemental

   Elemental 08/26/2014

   Mulţumim pentru feedback. Numai bine!

 • claudia r.

  claudia r. 08/24/2014

  Buna ziua.
  Spuneti-mi, va rog, se poate inlocui complexul dermosoft pentru conservare cu extractul de samburi de grepfruit? Si daca raspunsul este afirmativ in ce cantitate? Va multumesc.

  • Elemental

   Elemental 08/25/2014

   Bună ziua,
   În loc de dermosoft se poate folosi conservantul extract din sâmburi de grapefruit în procent de 0,6%, ajustând corespunzător procentul apei plate.

 • Ramona

  Ramona 08/20/2014

  Va rog sa imi spuneti daca in aceasta reteta tensida de cocos poate fi inlocuita cu gel de aloe vera? Multumesc frumos!

  • Elemental

   Elemental 08/20/2014

   Bună ziua,
   Nu puteţi realiza înlocuirea propusă, cele două ingrediente au proprietăţi total diferite.

 • anne

  anne 06/30/2014

  Incepand cu ce varsta este potrivita pentru copii?

  • Elemental

   Elemental 07/01/2014

   Acest preparat este potrivit inclusiv pentru bebeluşi.

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in