×

Nourishing, soothing hair mask

693

A hair mask formulated with ingredients that provide anti-inflammatory, nourishing and soothing benefits, particularly suitable for sensitive, itchy or irritated scalps.

Formula: 114592 Difficulty level: medium Shelf life: min 3 months pH optimal: 4.5-5.0

Phase Ingredients Dosage % Total 150 gr
A Linden water 50 75 gr
A Pure / distilled water 30,9 46,4 gr
A Emulsifier Vari-Btms 10 15 gr
B Marigold CO2 extract 0,2 0,3 gr
C Glycerine 4 6 gr
C Royal jelly powder 2 3 gr
C Allantoin 1 1,5 gr
D Petitgrain essential oil  0,5 0,75 gr
D Liquorice CO2 extract 0,8 1,2 gr
D Cosgard 0,6 0,9 gr

1. Heat the ingredients of phase A in a heat-resistant glass on a water bath. When emulsifier has melted, remove from heat.

2. Add phase B to phase A and mix.

3. Place the beaker in a bowl of cold water and blend until a smooth, glossy, homogeneous emulsion forms.

4. When the mixture has cooled to below 40°C, add the previously premixed phase C ingredients, add the phase D ingredients and mix thoroughly until smooth.

5. Measure the pH value and adjust with lactic acid if necessary.

6. Transfer the composition to the dedicated container. The consistency will be final on the next day.

A hair mask formulated with ingredients that provide anti-inflammatory, nourishing and soothing benefits, particularly suitable for sensitive, itchy or irritated scalps.

Related products
Ingredients
"0"
(35)
Size

Linden blossom water with its subtle sweet scent is used to soothe sensitive skin, helps illuminate and brighten the complexion, brings delicate care for any type of skin, and promotes hair beauty.

€4.03
"0"
(32)
Size

Efficient cationic conditioning agent with emulsifying properties for hair and skin formulations. Vegetable based viscosity increaser and emulsion stabilizer used in conditioners, detanglers, deep conditioning...

€2.03
"0"
(33)
Size

Allantoin has a proven positive influence for skin integrity, with powerful skin rebuilding, smoothing, protecting and moisturizing effects. Supports skin repair and renewal, stimulates healthy tissue formation,...

€1.35
"0"
(17)
Size

Contains high ammount of isoflavones with anti-inflammatory, antiradical and antibacterial activity, a rare active suitable to use in effective anti-aging skin care and oral care formulations.

€2.86
"0"
(119)
Size

Ecocert and Cosmos approved broad spectrum preservative, well accepted in a wide range of personal care products, suitable for skin care, body care, make-up, hair care formulations.

€2.05
Marigold CO₂ extract Marigold CO₂ extract Marigold CO₂ extract
-15%
Limited time offer
"0"
(23)
Size

Highly rich in phytosterols and active principles with anti-inflammatory, wound healing, photo-protective and collagen-stimulating effects, a concentrated extract that provides benefits to damaged skin, skin exposed...

€2.77 €3.26
Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 100 ml Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 1L Glicerină vegetală, puritate 99.5%, 100 ml
-20%
Limited time offer
"0"
(46)
Size

Versatile, widely used humectant and effective moisturizer derived from vegetable sources. Great addition in numerous personal care formulations.

€1.94 €2.43
Materials
"0"
(3)

An elegant, light, translucent bottle suitable for fluid creams, gels, lotions, hair conditioners, shampoos, body milk, toiletries. The cap must be ordered separately.

€0.44
57 Opinions
 • Hina C.

  Hina C. 12/27/2022

  Buna ziua!Pornind de la aceasta reteta,ce as putea adauga pentru a rezulta o masca hidratanta pentru un par foarte uscat,vopsit?Mulțumesc anticipat!
 • Estera E.

  Estera E. 12/05/2022

  Bună ziua! Această mască se aplică după spălare?
  Cu ce pot înlocui licorice? În fișa produsului (licorice) nu este specificat pentru păr, niciunde.
  Se poate adăuga acid salicilic Bha?
  Mulțumesc!

 • Nicoleta R.

  Nicoleta R. 06/08/2020

  Buna ziua, as putea face o masca pt par doar cu emulsificantul olliva? Daca da, in ce procent? Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 06/10/2020

   Bună ziua! Emulsifiantul Olliva nu are proprietăți de condiționator capilar, dar practic se poate realiza o emulsie / cremă pe care o formulați cu ingrediente potrivite pentru o mască de păr. Procent nu vă putem indica fără să cunoaștem formula propusă și fără teste; urmați dozajul de la o rețetă de cremă cu Olliva cât mai apropiată de ce vă propuneți să preparați. Succes!

 • Popescu D.

  Popescu D. 05/27/2020

  Bună ziua! Aș vrea să fac o mască simplă. Pot păstra procentele din faza A, dar în B în afară de Cosgard să pun 2gr colagen și 2 gr extract maca sau honeyquat? Ar fi vreo problemă? Vă mulțumesc frumos!

  • Elemental

   Elemental 05/29/2020

   Bună ziua! Da, se poate realiza o simplificare a formulei conform cu cele gândite de dvs. Calculați procentele la ingrediente și ajustați la apă astfel încât totalul să fie de 100%. Succes!

   • Popescu D.

    Popescu D. 05/29/2020

    Mulțumesc frumos!

 • Denisa

  Denisa 09/19/2019

  Buna ziua,

  Preparati retetele pentru vanzare? Ar fi un ajutor real.

  Multumesc!

  • Elemental

   Elemental 09/20/2019

   Bună ziua! Nu preparăm produse cosmetice, rețetele sunt publicate cu scopul de a exemplifica utilizarea ingredientelor cosmetice din oferta noastră. Toate cele bune!

 • Cristina

  Cristina 07/17/2019

  Buns ziua, am folosit aceasta masca de cateva ori si a fost bine, dar la ultima utilizare au aparut mancarimi la nivelul scalpului, imi puteti spune dar e normal sau e nevoi sa incetez folosirea ei? Si de la ce pot aparea aceste mancarimi? Multumesc

  • Elemental

   Elemental 07/17/2019

   Bună ziua! Clătiți bine scalpul după aplicare, iar dacă mai constatați neplăceri este indicat să încetați folosirea măștii. Toate cele bune!

 • Alexandra S.

  Alexandra S. 06/26/2019

  Bună ziua, această masca este potrivită pentru o dermatita a scalpului pentru a fetita de 12 ani? Mulțumesc!!!

  • Elemental

   Elemental 06/26/2019

   Bună ziua! Formula este potrivită pentru adulți, nu recomandăm masca în cazul dvs. Numai bine!

 • Laura

  Laura 06/20/2019

  Buna ziua, pentru un scalp cu probleme de foliculita, recomandati aceasta formula? As vrea sa aleg o masca/tratament si sampon cu retete potrivite, pe care mi le sugerati? Multumesc mult!

  • Elemental

   Elemental 06/21/2019

   Bună ziua! Formula este potrivită și în acest caz, sugerăm eliminarea uleiului esențial. pentru șampon, vp recomandăm să vă orientați către formule blânde și cât mai neutre, de pildă: https://www.elemental.eu/ro... sau https://www.elemental.eu/ro...
   Toate cele bune!

   • Laura

    Laura 06/24/2019

    Multumesc. Exista un ingredient activ care mai poate fi adaugat la samponul pt prichindei si ar ajuta in aceasta situatie?
    Citeam de extractul dr salcie neagra sau aspirina vegetala. Este disponibila in oferta dvs?
    Multumesc.

 • Popescu D.

  Popescu D. 03/21/2019

  Buna seara! M-am gandit sa fac ceva modificari si as avea nevoie sa imi spuneti daca e bine. Vreau sa inlocuiesc pudra de laptisor de matca si alantoina cu 3 gr de uree, sa scad cu 2 gr apa pt a pune 2 gr colagen si in loc de extract de licorice sa folosesc Marine-z. Va multumesc mult!

  • Elemental

   Elemental 03/22/2019

   Bună ziua! Modificările propuse sunt în principiu în regulă, ureea să o includeți la faza A după îndepărtarea vasului de la căldură, iar colagelul la faza B. Succes!

   • Popescu D.

    Popescu D. 06/09/2019

    Buna ziua! Vroiam sa va anunt ca am facut inlocuirile de mai sus si a iesit o masca minunata. Pentru scalp cu probleme, matreata e o masca foarte buna. Toate cele bune!

 • Cesy

  Cesy 08/24/2018

  Bună ziua! As încerca această masca pentru dermatita seboreica,înlocuind laptisorul de matca cu uree însă îmi lipsește extractul Co de galbenele. Cu ce poate fi înlocuit?

  • Elemental

   Elemental 08/24/2018

   Bună ziua! Dacă aveți la îndemână extract CO2 de mușețel sau bisabolol, cu acestea puteți înlocui extractul de gălbenele, dar în același timp, se poate omite acest ingredient din formulă.

   • Cesy

    Cesy 08/24/2018

    Mulțumesc!

 • ZoiaB

  ZoiaB 05/16/2018

  Salut echipei Elemental. Aș dori să formulez o cremă oil-free cu acest emulsifiant, însă nu am găsit nicio rețetă în acest sens. Mi-ați putea indica procentul și, eventual, co-emulsifiantul? Și ați putea, de asemenea, să-mi confirmați dacă acest emulsifiant este același cu BTMS-25 din străinătate? Vă mulțumesc și o zi bună.

  • Elemental

   Elemental 05/17/2018

   Bună ziua. Emulsifiantul Varisoft și BTMS-ul disponibil din alte surse au compoziție similară, poate însă diferi raportul dintre cele două componente. În produsul nostru puteți identifica concentrația componentelor în fișa de securitate (MSDS). Pentru a realiza cu acest produs o emulsie fără ulei, vă puteți orienta după prezenta rețetă; nu este nevoie de co-emulsifiant pentru a obține o compoziție stabilă. Toate cele bune!

 • Maria

  Maria 04/21/2018

  Buna ziua, aceasta masca este buna si pentru dermatita seboreica?

  • Elemental

   Elemental 04/23/2018

   Bună ziua. Da, poate fi benefică și pentru scalpul afectat de dermatită seboreică.

 • Alina

  Alina 02/05/2018

  Buna ziua! Aceasta masca este indicata si in tratamentul matretii? Multumesc.

  • Elemental

   Elemental 02/05/2018

   Bună ziua Alina! Masca poate fi utilă și în caz de mătreață datorită ingredientelor cu proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare. Toate cele bune!

 • Daniela Semida T.

  Daniela Semida T. 01/19/2018

  Buna ziua. Va rog sa îmi spuneți daca o masca preparata dupa reteta de față ar putea rămâne pe scalp mai multe ore ( poate peste noapte. Doresc să prepar o masca tratament pentru dermatita seboreica - colonizare cu Mallasesia furfur, scalp grav iritat, afectat. Am temeri cu privire la Varisoft sa nu fie agresiv pentru un astfel de scalp. Totusi, am nevoie de un emusifiant. Ce îmi recomandati? Mentionez ca am nevoie de un ph de maxim 5,5 pentru activarea Chitosanului.
  Multumesc frumos.
  Cu mult respect pentru munca dumneavoastra, Dana.

  • Elemental

   Elemental 01/19/2018

   Bună ziua Dana. Varisoft poate fi într-adevăr problematic pentru un astfel de scalp, dacă rămâne aplicat mai multe ore. Dacă ne-ați specifica mai exact formula propusă, poate v-am putea consilia mai departe. Toate cele bune!

   • Daniela Semida T.

    Daniela Semida T. 01/19/2018

    Mulțumesc pentru răspuns.

    Obligatorii de inclus ar fi ingredientele care distrug biofilmul fungului:
    - Chitosan 3% activat cu tot atât oțet de mere, acid lactic, etc.
    - Gel de Aloe Vera - tot procentul de lichid de la faza apoasa
    - Xylitol 5%
    - pudra de aloe 2% in faza C
    as include si active reparatoare precum:
    - alantoina 1%
    - uree 4-5 %
    - bisabolol 1%
    - niacinamida 3%
    Trebuie să evit uleiurile ce au lant carbonic între 12 și 24. Deci, pentru faza uleioasă am doar două variante ( caprilicul sau squalanul). Procentul e variabil, cat ar impune stabilitatea emulsiei.
    Din moment ce nu ar fi indicat Varisoftul, m-as gandi la Emulsan sou Olliva. Dar depinde ce lanț carbonic au cei doi emulsifianți, nu cumva sa fie in marja 12-24 care constituie hrană pentru fung. Acizii alcoolici sunt safe intr-un astfel de tratament.

    - ulei esential: evident Lime 1% pentru eficienta dubla in lupta cu acest fung, in comparatie cu antimicoticele alopate.
    Necunoscutele?
    1. ce tip de emulsifiant si in ce procent ca sa asigure stabilitatea emulsiei;

    2. cu ce coemulsifiant ( dintre cei alcoolici) să completez si in ce procent.
    Daca ma puteti indruma in vreun fel, as fi recunoscatoare.
    Mutumesc frumos.
    Toate cele bune.

    • Elemental

     Elemental 01/20/2018

     Formula propusă de dvs este destul de complexă, și avem o necunoscută: chitosanul, cu care noi nu avem experiență practică. Ca emulsifiant am opta pentru Olliva, deși, analizând documentația nu avem informații relevante privind lanțul carbonic. Ca și co-emulsifiant am opta pentru Cetearyl alcool sau Glycemul (glyceryl stearate). Faza grasă o putem gândi așa: 20% caprilis, 5% olliva, 1-2% co-emulsifiant.
     Avem rezerve privind utilizarea unui procent mare de gel aloe vera, iar dacă se include și 2% pudră de aloe, ar fi un risc crescut de destabilizare a emulsiei.
     Am putea gândi și altfel preparatul, analizând ingredientele active alese. Poate nu o emulsie ci un ser ar fi mai ușor de obținut. În amestecul ingredientelor apoase se adaugă ingredientele liposolubile (lime și bisabolol) solubilizate în prealabil, și eventual se poate folosi gumă xanthan pentru a obține o textură omogenă și optimă de aplicat pe scalp.

     • Daniela Semida T.

      Daniela Semida T. 01/20/2018

      Multumesc mult. Am dorit sa includ si ulei deoarece persoana acuză senzatia de ”scalp care strânge ca o menghină” și spune ca aplicarea de uleiuri ofera o stare imediată de confort; uleiurile antimicotice pe care le-am ales până în prezent, însă nu au îmbunatățit situația ( eu suspicionez că măstile cu ulei de cocos au condus la escaladarea situației), motiv pentru care doresc să renunț la toate și să merg pe altă linie de tratament, considerând veridică teoria conform căreia uleiurile (chiar și cele antimicotice) cu lanț carbonic 12-24 hrănesc fungul si-i crează mediul propice pentru a prolifera.
      Voi încerca ambele produse. Mizez pe faptul că Chitosanul stabilizează emulsiile. Mi-ar fi totusi extrem de imoprtantă informația cu privire la lanțul carbonic al emulsifiantului. Producătorul nu ne poate furniza aceasta informație, oare??
      Muțumesc mult.

 • Ruxandra

  Ruxandra 06/21/2017

  Buna ziua,
  Pe cand estimati stoc nou la extractul de licorice? Multumesc. O zi frumoasa!

  • Elemental

   Elemental 06/22/2017

   Bună ziua Ruxandra. Azi-mâine va fi disponibil. Numai bine!

 • Alice

  Alice 02/28/2017

  Ar fi potrivita pentru un scalp cu cojite si mancarimi cu un par uscat?

  • Elemental

   Elemental 02/28/2017

   Alice, ar fi potrivită, sugerăm înlocuirea pudrei de lăptișor de matcă cu uree (care intră în acest caz la faza A). Eventual, se poate include în rețetă și proteină de mătase sau panthenol, în faza B, pentru părul uscat.

 • Ruxandra

  Ruxandra 02/20/2017

  Este aceasta reteta potrivita si pentru scalpul afectat de caderea parului? Multumesc frumos!

  • Elemental

   Elemental 02/20/2017

   Ruxandra, ar fi potrivită dacă se modifică puțin formula, incluzând active specifice precum extractul de maca și eventual ulei esențial de salvie/rozmarin/cedru atlas. Numai bine!

 • Ruxandra

  Ruxandra 09/04/2016

  Se poate utiliza in aceasta formula si extractul de samburi de grapefruit? Ca si ingrediente nu este niciunul incompatibil. Multumim nespus!!

  • Elemental

   Elemental 09/05/2016

   Ruxandra, nu am testat dar estimăm că se poate utiliza și extractul din sâmburi de grapefruit.

   • Ruxandra

    Ruxandra 09/05/2016

    Multumesc!!

 • cristina

  cristina 05/21/2014

  Buna ziua,
  e in regula daca adaug 7%keratina( si scad din cant de apa? )
  si daca scot alantoina?
  multumesc,
  Cristina

  • Elemental

   Elemental 05/22/2014

   @cristina,
   Bună ziua,
   Puteţi adăugă keratină în formulă. Veţi ajusta corespunzător procentul apei plate. Alantoina poate fi eliminată mărind cantitatea pudrei de lăptişor de matcă sau suplimentând o apă din formulă.

   • cristina

    cristina 06/05/2014

    @Elemental,
    se poate adauga si colagen pe langa keratina?
    vad ca laptisorul de matca stimuleaza sinteza colagenului, are sens sa adaug si colagen si laptisor de matca?
    multumesc,
    Cristina

    • Elemental

     Elemental 06/06/2014

     @cristina,
     Bună ziua,
     Puteţi adăuga în formulă colagen vegetal, este fortifiant capilar, întăreşte şi îmbracă firele de păr.

 • Aura

  Aura 01/23/2014

  Imi puteti spune ce pot face in cazul in care laptisorul de matca s-a solidificat? Se mai poate folosi?

  Multumesc.

  • Elemental

   Elemental 01/24/2014

   @Aura,
   Pudra din lăptişor de matcă se solidifică din cauza umidităţii. O puteţi folosi în continuare fără probleme; sfărâmaţi-o în punguţă cu degetele sau într-un mojar cu pistil dacă aveţi la dispoziţie, ori într-un bol cu spatele unei linguriţe.

 • Helga

  Helga 11/30/2013

  Alantoina se poate omite sau inlocui?

  • Elemental

   Elemental 12/02/2013

   @Helga,
   Puteţi să eliminaţi alantoina din formulă suplimentând corespunzător cantitatea apei sau măriţi cantitatea pudrei de lăptişor de matcă.

 • sil

  sil 11/09/2013

  Buna ziua. se poate renunta la extractul de licorice?sau se poate inlocui cu alt extract?multumesc

  • Elemental

   Elemental 11/11/2013

   @sil,
   Bună ziua,
   Se poate renunţa practic la acest extract, însă este un activ important în această formulă. Un alt extract care se poate folosi este cel de schisandra (va fi disponibil în curând) ori puteţi lucra eventual cu Marine-Z.

 • Lacrimioara

  Lacrimioara 10/15/2013

  Buna ziua
  Avand in vedere ca apa de tei nu este pe stoc de ceva vreme, spuneti-mi, va rog, care ar fi cea mai potrivita apa florala care ar putea-o inlocui? Este ok cea de rozmarin?
  Multumesc mult!

  • Elemental

   Elemental 10/15/2013

   @Lacrimioara,
   Bună ziua,
   Apa de rozmarin este o alegere bună iar dacă se doreşte mai mult un efect calmant atunci apa de melisa.

 • ioana

  ioana 06/13/2013

  Pentru o masca pt. par gras cu argila si apa de rozmarin pot adauga si uleiuri esentiale? Ar trebui sa pun si solubilizant?

  • Elemental

   Elemental 06/13/2013

   @ioana,
   Puteţi adăuga uleiuri esenţiale, nu este nevoie de solubilizant.

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in