unknown
×

Three pulse perfumes

2629

Three oil-based fragrance recipes are easy to prepare and can be adapted to your preferences.

Formula: 214032 Difficulty level: beginner Shelf life: min 6 months

A sweet powdery feminine fragrance but with a whiff of freshness, it has notes of milk and honey interwoven with green and woody notes.

Ingredients Total 10 ml
Jojoba oil 7 ml
Mandarin Green essential oil 50 drops
Natural fragrance oil Milk & Honey  23 drops
Cypress essential oil 27 drops

A sweet floral, deliciously feminine fragrance with notes of fruit and bitter almond set on a bed of wild flowers.

Ingredients Total 10 ml
Jojoba oil 7 ml
Grapefruit essential oil 50 drops
Natural fragrance oil Mandeline  33 drops
Clary Sage essential oil 16 drops

A feminine oriental-amber fragrance, elegant and sublime, that surprises with its warm notes, is imposing without being overwhelming.

Ingredients Total 10 ml
Jojoba oil 7 ml
Bergamot BF essential oil 40 drops
Natural fragrance oil Amber  33 drops
Myrrh essential oil 27 drops

How to prepare:
The fragrance can be prepared directly in the dedicated bottle. Add the ingredients, close the bottle and shake vigorously. After a few minutes shake again and then the next day again. Leave the perfume to mature for at least 3 days, ideally up to 2 weeks.


These few variations of oil-based perfumes illustrate that unique, well-defined perfumes can be made with few essences but carefully chosen and dosed.

Related products
Ingredients
"0"
(130)
Size

With its elegant skin feel, jojoba oil is in fact a liquid wax ester rich in unsaponifiables. Penetrates the skin easily and reduces transepidermal water loss by forming a protective layer. Well suited for all skin...

€3.51
Grapefruit ulei esenţial pur (citrus paradisi) Grapefruit ulei esenţial pur (citrus paradisi) Grapefruit ulei esenţial pur (citrus paradisi)
Limited time offer
"0"
(49)
Size

Bursting essence of tangy, radiant fresh scent and a sweet hint, with renewing, uplifting and reviving aroma. It is useful for oily, congested skin, skin cleansing and in applications for a healthy scalp. Works...

€2.70 €2.99
-10%
"0"
(13)
Size

Distinctive floral, herbaceous, sweet, slightly earthy and nutty scent with balancing, comforting and deeply relaxing aroma, much appreciated in skin care and to promote feminine comfort.

€5.08
Bergamotă fără bergapten ulei esenţial (citrus bergamia) 10 ml Bergamotă fără bergapten ulei esenţial (citrus bergamia) 10 ml Bergamotă fără bergapten ulei esenţial (citrus bergamia) 10 ml
Limited time offer
"0"
(45)
Size

More complex aroma compared to other citrus oils, has a beautifully refined scent with underlying floral and bitter notes. Our bergamot oil is non-sensitising, has no phototoxic molecules. Olfactory essential in...

€4.15 €4.61
-10%
"0"
(40)
Size

With its balsamic, amber and vanilla notes, gives an elegant oriental scent to cosmetic formulations, it is distinctly warm and exquisite.

€3.16
Smirnă ulei esenţial pur (commiphora myrrha) 5 ml Smirnă ulei esenţial pur (commiphora myrrha) 5 ml Smirnă ulei esenţial pur (commiphora myrrha) 5 ml
Food grade
Limited time offer
"0"
(20)
Size

Precious essential oil with a warm, earthy, resinous, balsamic and spicy aroma, esteemed since ancient times for its spiritual benefits, nowadays also valued in cosmetics, aromatherapy and perfumery.

€4.72 €5.24
-10%
Materials
35 Opinions
 • andrada s.

  andrada s. 05/18/2023

  Cum pot stii cam cate picaturi inseamna in ml?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 05/18/2023

   Bună ziua Andrada,
   În cazul uleiurilor esențiale, în general 30-33 picături înseamnă 1 ml.
   O zi ușoară!
 • andrada s.

  andrada s. 05/18/2023

  Buna ziua
  Eu nu pot adauga in cos ?
  Din ce cauza ?
  Multumesc
 • Hina C.

  Hina C. 01/31/2023

  Buna ziua!Se poate realiza un parfum in baza uleioasa din ulei de orez si absolut de trandafir?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 02/01/2023

   Bună ziua Hina,
   Da, se poate realiza un astfel de parfum. Uleiul de orez este potrivit, deoarece are o textură ușoră și un miros neutru, iar absolutul de trandafiri constituie partea esențială a parfumului și în combinație cu cu alte esențe de note florale și verzi puteți crea compoziții rafinate de tip bouquet floral.
   Succes vă dorim!
 • Daniela S.

  Daniela S. 10/19/2022

  Buna seara! se poate folosi ulei caprilis in loc de jojoba? Multumesc anticipat.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 10/20/2022

   Bună ziua! Sigur, și Caprilis este o alegere bună pentru astfel de aplicații.
 • Andrei

  Andrei 09/01/2019

  Buna, am combinat cele trei arome si a iesit o combinatie foarte asemanatoare cu acest parfum de la Tomorrow. Este super persistent si mirosul ramane foarte mult pe piele.
  https://www.catalomat.ro/av...

 • paul

  paul 08/15/2019

  Buna ziua, aveati aici undeva reteta unui parfum de barbati cu lotus foret, jojoba si santal. Va rugam sa il readaugati pentru valoarea lui.

  Multumim!

 • Lucia

  Lucia 07/09/2019

  parfumantul natural cu ce ulei esential poate fi inlocuit? Poate fi inlocuit cu Creme Tropicale?

 • Klara B.

  Klara B. 03/18/2018

  Am citit ulterior în articolul despre parfumuri cum că cele formulate cu ulei nu se volatilizează atât de rapid ca cele cu alcool, insa fata de cele solide? De asemenea mai specifica cum că unele esențe parfumante nu sunt solubile in ulei, dar care ar fi acelea? M-am uitat in fisa unor esențe dar nu am găsit această informație.
  Și încă un aspect, nu mai găsesc nici pagina cu uleiurile sensibile la oxidare și proprietățile acestora.

 • Klara B.

  Klara B. 03/18/2018

  Buna ziua,
  Am preparat un parfum solid dar as dori unul care sa persiste mai mult. Care dintre cele 3 forme credeți că persista cel mai mult? Cel solid, cel cu alcool, sau acesta?

 • Nadia M.

  Nadia M. 12/15/2017

  Buna ziua,
  Se poate inlocui uleiul de jojoba cu alcool ? Doresc sa fac o cantitate mai mare de parfum, crescand proportiile, evident.
  Cu multumiri,
  Nadia

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 12/15/2017

   Bună ziua Nadia. Sigur că da, puteți prepara aceste parfumuri și în bază de alcool, care trebuie să fie de cel puțin 70°. Toate cele bune!

   • daniela

    daniela 03/09/2018

    Alcool in ce proportii? M-ar interesa si pe mine aceasa varianta deorece cea cu uleirui e mai greu de folosit...le-am facut pe toate 3 miros super dar uleiul ramane pe piele...ar fii mai ok cu alcool

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 03/09/2018

     Daniela, folosiți alcool în aceeași cantitate ca și uleiul de jojoba, iar pentru a prepara un volum mai mare de parfum decât 10 ml, măriți proporțional cantitatea la toate ingredientele.

 • Alina

  Alina 04/25/2017

  Buna
  As vrea sa transform aceste 3 parfumuri in unele solide. m-am inspirat din Formula: FP53121 dar as vrea sa inlocuiesc ceara de soia cu ceara de albine. Este posibil? In ce proportie?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 04/25/2017

   Bună ziua Alina. Puteți prepara parfumuri solide și cu ceară de albine, este necesar un procent de cca. 25% pentru a obține o textură optimă. De pildă, pentru a prepara 10 gr de parfum folosiți 2,5 gr ceară de albine + 4,5 gr ulei de jojoba + 3 gr esențe. Preparați întâi doar unul din parfumuri și vedeți dacă vă place textura, apoi la următoarele puteți ajusta după caz cantitatea de ceară de albine. Succes!

   • Alina

    Alina 04/25/2017

    Multumesc. Totusi, reteta FP53121 contine 12g de ceara si 3 g de ulei esential. este in regula daca pastrez aceste proportii, 12g de ceara+ulei si 3 g amestecul de uleiuri esentiale? Sau fiind vorba de un parfum solid, este necesara o mai mare concentratie in uleiuri esentiale?
    Mentionez si faptul ca as vrea sa le ambalez in tuburi ca cele de balsam de buze. am nevoie de un procent mai mare de ceara?

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 04/26/2017

     Alina, ceara de albine este mult diferită de ceara de soia în ce privește efectul durizant și texturant, de aceea v-am recomandat un dozaj mai mic. Dacă lucrați doar cu ceară de albine + esențe, rezultatul va fi prea compact, dar puteți încerca o cantitate mică de test. În ce privește dozajul la esențe, puteți folosi între 10-30 % în total, depinde însă de tipul esențelor folosite și de intensitatea de parfum dorită.

     • Alina

      Alina 05/03/2017

      Am realizat cele 3 parfumuri in forma solida cu 4 g ceara+8g ulei+3 g uleiuri esentiale. Totusi cel dupa reteta cu Milk&honey a ramas foarte moale si nu inteleg de ce. avand in vedere ca l-am turnat deja in recipiente tip tub, as putea sa il salvez in vreun fel? :(

      • ELLEMENTAL logo comments

       ELLEMENTAL 05/04/2017

       Alina, parfumul care a rămas mai moale se poate transfera într-un recipient tip borcan - Laurence, de pildă, și astfel se poate folosi.

 • Elena I.

  Elena I. 02/27/2017

  Buna! Cu ce pot inlocui uleiul de jojoba? S-ar putea cu ulei de orez sau susan?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 02/28/2017

   Bună ziua Elena! Dintre cele două uleiuri, cel de orez ar fi mai potrivit, având textură ușoră și un miros neutru.

 • Ana

  Ana 02/09/2017

  Buna ziua...legat de pastrarea acestor parfumuri la racoare si fara lumina...se pot pune la frigider,sau e prea rece ptr ele? Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 02/09/2017

   Bună ziua Ana! Aceste parfumuri nu trebuie păstrate la frigider deoarece unele substanțe se pot solidifica. Le țineți ferite de razele solare, în mediul ambiant. Numai bine!

 • Adrian

  Adrian 07/21/2014

  Am realizat doua din aceste parfumuri si am o nelamurire. La Parfumul ”All day Yassmin” dupa 7 zile este tot tulbure, daca este lasat linistit, in cateva ore se depune pe fundul sticlutei un ulei ( nu stiu care ), daca se intoarce sticluta se vede cum curge in interior. Daca se agita mai tare, se tulbura. Parfumul ”Green orient” este cristal, din prima zi de la preparare. Banuiesc ca uleiul esenţial de petitgrain nu vrea sa se dizlueze. Ce puteti sa imi spuneti ?
  Am procedat astfel:
  Am pus parfumant natural Yassmin Tubérose 40 pic, apoi ulei esenţial de petitgrain 25 pic si am completat cu ulei de jojoba sticluta de 10ml.

  Inca o mica nelamurire, mirosul pe piele persista cateva minute, hai sa zicem maxim 10 min, am testat ambele. Stiam ca daca este parfum, persista cateva ore, chiar o zi. Din cate se observa proportia este de 20% ulei esential, se incadreaza la parfum, eventual am sa testez si la 30%.

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 07/22/2014

   Bună ziua,
   În mod normal mirosul ar trebui să persiste câteva ore, ţinând cont de concentraţia esenţelor, dar puteţi lucra şi cu o concentraţie mai mare, în funcţie de toleranţa pielii. Parfumantele şi uleiurile esenţiale pot conţine şi elemente ceroase, care determină tulburarea unei compoziţii parfumante, de aceea parfumurile în bază de alcool se recomandă să fie filtrate; cele în bază de ulei pot fi lăsate ca atare, turbiditatea sau mici depozite la bază sunt doar probleme de aspect.

 • CORNELIA

  CORNELIA 02/23/2013

  buna, am realizat si acest parfum de puls dupa o serie de alte retete de care sunt tare mandra, cu ajutorul vostru bineinteles, dupa ce am testet mai multe combinatii se uleiuri esentiale ,unele reusite ,altele nu,cele mai frumos mirositoare sunt 2: unul in care am adaugat uleiului de jojoba parfimant natural Rouge-Amare si altul cu Flori de Tiare , adaugat in functie de intensitatea dorita, multumesc ELEMENTAL.

 • Ani

  Ani 02/09/2013

  Buna ziua. Ar fi o idee buna utilizarea uleiului de macadamia in locul celui de jojoba? Ce modificari ar suferi un parfum de contact in aceasta situatie. Multumesc pentru raspuns.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 02/11/2013

   @Ani,
   În parfumurile de puls se recomandă uleiul de jojoba care defapt este o ceară lichidă ce are miros neutru și dovedește rezistență mare la oxidare.
   Practic se poate schimba cu alt ulei vegetal, important este ca acesta să fie cât mai inodor și rezistent la oxidare.

 • Anca

  Anca 12/07/2012

  Buna ziua,

  as dori sa fac un parfum doar cu Lemn de Santal ulei esenţial si ulei de jojoba . Cate picaturi ar trebui in cazul acesta?
  Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 12/07/2012

   @Anca,
   Puneţi picăturile în funcţie de intensitatea dorită, începeţi cu 10 şi adăugaţi progresiv, testând mirosul.

 • Oniga R.

  Oniga R. 11/26/2012

  Buna ziua,

  As putea sa inlocuiesc cu altceva absolut de osmanthus? Este cam scumpisor. Multumesc.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 11/26/2012

   @Oniga Roxana,
   Aceste parfumuri sunt doar sugestii, dumneavoastră puteţi să vă compuneţi propriul parfum alegând esenţele pe care le preferaţi. Vă poate ajuta şi articolul despre parfumuri, link în patrulaterul verde sub reţetă.

Share your opinion
Leave a Reply
Login to write your opinion about the recipe

Menu

WhatsApp

Whatsapp Chat customer support

(+36)70 590 2225

Leave us a message and we will get back to you as soon as possible, from 9:00 to 16:00 Monday to Friday EEST

Start WhatsApp Chat

Settings

Create a free account to use wishlists.

Sign in